Gemeente Amsterdam



Persbericht

Datum 14 januari 2008

Kenmerk 009

Chef-dirigent Mariss Jansons 65 jaar

Op 14 januari a.s. zal de 65e verjaardag van Mariss Jansons, chef-dirigent van het Concertgebouworkest, worden gevierd op de ambtswoning.

Mariss Jansons is sinds september 2004 de zesde chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest (KCO). Het debuut voor dit orkest maakte hij in 1988. Jansons, Let van geboorte en woonachtig in Sint Petersburg, was o.a. als chef verbonden aan de Orkesten van Oslo en Pittsburgh en is sinds 2003 eveneens verbonden als chef- dirigent aan het Symphonieorchester des Bayrischen Rundfunks in München. Hij combineert beide functies en is doorgaans twaalf weken per seizoen bij het Concertgebouworkest, zowel voor concerten in Amsterdam als op de grote tournees met het KCO. Daarnaast dirigeert hij zeer regelmatig de Berliner- en de Wiener Philharmoniker.
Hij behoort tot de kleine groep van topdirigenten in de wereld en het KCO is dan ook zeer verheugd hem als chef aan zich te hebben kunnen binden.

De pers is van harte uitgenodigd bij de viering aanwezig te zijn. Het officiële gedeelte zal om 19.00 uur beginnen. Indien u hierbij aanwezig wilt zijn, kunt u zich aanmelden via hwooldrik@bda.amsterdam.nl

Pb-009