Zorgteams op basisscholen

maandag 14 januari 2008

Op elke school en voorschoolse voorziening in Sint Jansklooster en Vollenhove komt een zorgteam. 'Kind in de kern' heet het project dat vorige week van start is gegaan.

Het is de bedoeling in Vollenhove en Sint Jansklooster (gemeente Steenwijkerland) een zorgstructuur op te zetten met als middelpunt een klein, resultaatgericht zorgadviesteam. "Dat team bestaat uit een zorgcoördinator, iemand van de GGD en het consultatiebureau en zeven of acht anderen", zegt wethouder Peter van der Terp (Jeugdzaken). Op elke school of voorschoolse voorziening komt een zorgteam. Hier kunnen ouders, professionals en vrijwilligers met vragen over de opvoeding en ontwikkeling van kinderen terecht. Het gaat vooralsnog om een proef.

Dat het experiment in Vollenhove en Sint Jansklooster wordt gehouden, is volgens Van der Terp een weloverwogen besluit. "Die kernen vormen een punt van zorg. Dat is een constatering. Hetzelfde geldt voor Steenwijk-West, maar daar is al een buurtnetwerk", aldus de jeugdwethouder. Omdat een basisschool de spil in een buurt, wijk of dorp is, is besloten het zorgteam juist daar onder te brengen. Van der Terp: "Zo ondervangen we 90 tot 95 procent van de kinderen uit de buurt, wijk of het dorp."