Gerechtelijke organisatie

Raad van State vernieuwt website

Op maandag 14 januari presenteert de Raad van State de vernieuwde website. De site www.raadvanstate.nl heeft meer mogelijkheden gekregen en voortaan worden alle uitspraken over vreemdelingenzaken gepubliceerd.

Verder zijn de volgende verbeteringen doorgevoerd:
* Het zoeken op de website is overzichtelijk door een keuze te maken voor adviezen, uitspraken of algemene informatie. U kunt uw zoekopdracht naar specifieke uitspraken eenvoudig verfijnen op proceduresoort en rechtsgebied. Ook adviezen kunt u via een verfijnde zoekactie makkelijker vinden.

* Op de nieuwe website vindt u voortaan ook alle uitspraken over vreemdelingenzaken. Bovendien worden de uitspraken van de rechtbank en de hogerberoepschriften hieraan toegevoegd. Al deze documenten zijn vrij doorzoekbaar. De vreemdelingenuitspraken worden wekelijks op maandag op de site gepubliceerd. Ongeveer 10 dagen na openbaarmaking kunt u de vreemdelingenuitspraak op de website vinden. De databank bevat vreemdelingenuitspraken vanaf juni 2007.

* Wilt u op de hoogte worden gehouden wanneer de Afdeling bestuursrechtspraak uitspraak doet in een bepaalde zaak? Maak dan gebruik van onze emailservice. U krijgt dan een aankondiging van de datum van de uitspraak in uw mailbox.

* Volgt u regelmatig persberichten, mediagevoelige uitspraken van de Raad van State of samenvattingen van de wetgevingsadviezen? Of bent u geĂŻnteresseerd in de selectie voor de media van de zittingsagenda van de Afdeling bestuursrechtspraak of toespraken van de Vice-President? Via de website kunt u zich kosteloos aanmelden voor de Abonnementenservice. Zo blijft u op de hoogte van nieuwe informatie op de website van de Raad van State.

U vindt de website van de Raad van State hier.

Bron: Centrale redactie rechtspraak.nl Datum actualiteit: 14 januari 2008 Naar boven