Chevrolet Malibu krijgt de titel van Noord-Amerikaanse auto van het jaar 2008

14/01/2008 11:39



PR Newswire



DETROIT, January 14 /PRNewswire/ --
Voor het tweede opeenvolgende jaar krijgt een auto van General Motors Corporation de topbekroning van North American Car and Truck of the Year (NACTOY). Dit is vandaag aangekondigd bij de opening van de autobeurs, de North American International Auto Show.

De Chevrolet Malibu is door de mediajury van dit jaar verkozen uit in totaal 15 auto's en 13 vrachtwagens. GM-voertuigen sleepten vier van de zes finaleplaatsen in de wacht; vorig jaar waren de winnaars de Saturn Aura en Chevrolet Silverado.

"Deze bekroning is het resultaat van onze doorgedreven inspanningen om hernieuwde aandacht te besteden aan het ontwerp, de uitvoering en het vakmanschap van onze auto's en vrachtwagens", aldus Bob Lutz, ondervoorzitter van GM. "Het is een grote eer voor ons dat onze inspanningen zowel door de autopers als door de consument worden erkend. Het feit dat vier van de zes finaleplaatsen door onze auto's zijn weggekaapt, is meer dan wij hadden gehoopt."

De NACTOY-prijzen worden jaarlijks uitgereikt door vooraanstaande autojournalisten die de voertuigen evalueren voor factoren zoals prijs- kwaliteitverhouding, vernieuwing, hantering, prestaties, veiligheid en tevredenheid van de chauffeurs. Dit jaar bestond de jury uit 45 autojournalisten afkomstig uit heel de Verenigde Staten en Canada.

De 2008 Chevrolet Malibu presteert sterk, is zuinig in verbruik en verfijnd en komt in het Chevrolet-eigen internationale ontwerp. Het aanbod omvat een hele reeks gedetailleerde, goede bepaalde en efficiënte modellen, waaronder de zuinige Malibu Hybrid. De nieuwe Malibu wordt sinds vorig jaar november verkocht.

"Met de 2008 Malibu wilden wij ons klanten een stijlvol pakket zonder compromissen geven dat kan optornen tegen de meest gerenommeerde concurrenten in het segment van middelgrote auto's", zei Ed Peper, algemeen manager bij Chevrolet. "Klanten hebben onze boodschap begrepen; de nieuwe Malibu's verkopen sneller dan wij aan onze dealers kunnen leveren."

De Malibu wordt vanaf US$ 19.995 verkocht in de VS en vorig jaar december was de omzetstijging in de detailhandel reeds 99 procent. Naast de VS, is de 2008 Malibu ontworpen en gemaakt voor verkoop in Canada, Mexico, Israël en de Caymaneilanden.

Andere bekroningen voor het 2008 model van de Malibu:
Begin december publiceerde het magazine Car and Driver de '10 beste auto's' voor 2008. De Malibu haalde de lijst met de Cadillac CTS en Chevrolet Corvette. De Malibu is door Kelley Blue Book gekozen als 'beste opnieuw ontworpen voertuig voor 2008'.

Info over Chevrolet
Chevrolet is een van de bekendste en best verkopende Amerikaanse automerken. Met het grootste dealernetwerk in de Verenigde Staten is Chevy marktleider voor full-size-trucks en de verkoop van voertuigen in de categorie vanaf US$ 35.000. Chevy levert een expressief ontwerp, pittige performance en hoge prijs-kwaliteitverhouding met standaardfuncties die doorgaans alleen bij de duurdere voertuigen te vinden zijn. Tijdens de eerste negen maanden van 2007 is de omzet van Chevrolet-modellen wereldwijd toegenomen met 3,2 procent. De expansie van het Chevrolet-merk bedroeg 17,3 procent in Azië Pacific, 31,6 procent in Europa en 24 procent in Latijns-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten. Chevrolet-voertuigen worden in 133 landen verkocht. Meer informatie over Chevrolet kunt u lezen op www.chevrolet.com.

NACOTY-juryleden citeerden het volgende over de Chevrolet Malibu: Matt DeLorenzo van Road & Track: "De frisse, nieuwe stijl, het kwaliteitsmateriaal en een zijdezachte aandrijving geven het gevoel dat deze familiewagen op het plan van de luxeauto is opgeschoven. Uitblinkers zijn de 6 versnellingen in automatische bediening en de V6-motor."

Michelle Krebs, Freelance: "De Chevrolet Malibu heeft de nieuwe norm vastgesteld voor middelgrote auto's."
Gary Witzenburg, Freelance: "Met deze fijne en betaalbare 'beauty' zijn Chevrolet - en General Motors - opnieuw spelers van kaliber op de markt van middelgrote sedans. De auto is ten minste even goed als alle, en beter dan de meeste auto's in de prijsklasse."

General Motors Corp. (NYSE: GM), de grootste autofabrikant ter wereld, is reeds 76 jaar lang toonaangevend qua jaaromzet in de auto-industrie wereldwijd. GM is in 1908 opgericht en telt momenteel circa
274.000 werknemers overal ter wereld. Het internationale hoofdkantoor van GM bevindt zich in Detroit, maar GM produceert auto's en vrachtwagens in 35 landen. In 2006 zijn bijna 9,1 miljoen auto's en vrachtwagens van GM wereldwijd verkocht met de volgende merken: Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, GM Daewoo, Holden, HUMMER, Opel, Pontiac, Saab, Saturn, Vauxhall en Wuling. OnStar, een dochterbedrijf van GM, is het toonaangevende bedrijf in de industrie voor diensten van autoveiligheid, -beveiliging en -informatie. Meer informatie over GM kunt u lezen op www.gm.com.

Website: http://media.gm.com
http://www.gm.com

Terry Rhadigan, Chevrolet Communications, +1-313-667-9181, e-mail: terrence.rhadigan@gm.com; Dayna Hart, GM Global Product Communications, +1-313-667-0092, mobiel +1-313-300-9660, e-mail: dayna.hart@gm.com; of Klaus-Peter Martin, GM Global Product Communications, +1-313-665-3168, e-mail: klaus-peter.martin@gm.com/ VOOR REDACTIES: extra media-informatie is te lezen op http://media.gm.com.