Politie Zuid-Holland-Zuid

14/1 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 14-01-2008 o persberichten district I

OVERVAL EN BEROVING IN OPSPORING VERZOCHT
DORDRECHT/ZWIJNDRECHT - In het Tv-programma Opsporing Verzocht van dinsdag 15 januari komen een overval in Zwijndrecht en een beroving in Dordrecht aan de orde.


· Op woensdagmiddag 7 november werd een vrouw rond 14.45 uur slachtoffer van een overval. De vrouw was bij een horecagelegenheid aan het Willem Ruysplein aan het werk. Ze had daar geld uit een sigarettenautomaat gehaald en wilde dat in haar auto opbergen. Plots stonden twee mannen bij haar en dwongen haar het geld af te geven. Eén van hen had een vuurwapen. Nadat de vrouw het geld afgaf, vluchtten de daders.

· Op zaterdagmiddag 24 november werd een 75-jarige man uit Dordrecht van zijn geld beroofd. Hij had zojuist boodschappen gedaan bij een supermarkt aan het van Eesterenplein en liep vervolgens met zijn fiets aan de hand naar huis. Bij het Dudok-erf werd hij aangesproken door een man. Deze gaf het slachtoffer een duw en vroeg om geld. Het slachtoffer kreeg een paar klappen met een voorwerp op z'n hoofd. De dader pakte geld van de man en begon aan zijn fiets te trekken. Toen de bejaarde man niet los liet, kreeg hij weer een klap op zijn hoofd. Het slachtoffer liep een flinke hoofdwond op en moest een nacht in het ziekenhuis blijven.
De dader is er op fiets van het slachtoffer vandoor gegaan. Het gaat om herenfiets van het merk Gazelle, type Davos. De fiets had een bidon, een tasje onder het zadel en een kilometerteller. Het framenummer van de fiets is 3076550.
Opsporing Verzocht begint op 15 januari om 21.50 uur op Nederland 1 en wordt een dag later, op woensdag 16 januari dus, om 13.20 uur herhaald op Nederland 2. Meer informatie is ook op www.opsporingverzocht.nl te vinden.

BESCHONKEN MAN VEROORZAAKT AANRIJDING
DORDRECHT Op de Krispijnseweg ter hoogte van het J.P Heijeplein heeft zondagavond 13 januari een aanrijding plaatsgehad tussen twee personenautos. Een 18-jarige jongeman reed omstreeks 20.35 uur met zijn auto vanuit de straat J.P Heijeplein de kruising met de Krispijnseweg op. Eenmaal op de Krispijnseweg (richting Brouwersdijk) werd de automobilist van achteren aangereden. De bestuurder kwam door de klap zon 50 meter verderop tot stilstand. Hij liep een pijnlijk achterhoofd op door de aanrijding. Degene die hem aanreed een 38-jarige man uit Dordrecht kwam met zijn auto aan de andere zijde van de Krispijnseweg half op het trottoir tot stilstand. Op het moment dat de politie deze 38-jarige man aansprak, dronk hij alcohol in zijn auto. Hij had een fikse hoofdwond maar wilde absoluut geen medische hulp van ambulancepersoneel. De man werd meegenomen naar het politiebureau waar hem een blaastest werd afgenomen. Hieruit bleek dat de man danig onder invloed van drank was: hij blies 2,3 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Een ggd-arts onderzocht op het politiebureau alsnog de verwondingen van de man. De hoofdwond die hij had opgelopen, moest worden gehecht in het ziekenhuis en de man heeft vermoedelijk een hersenschudding. Beide personenautos liepen zware blikschade op.

GEVALLEN
DORDRECHT Een 54-jarige vrouw uit Dordrecht is zondagavond 13 januari met haar snorfiets gevallen in de Bankastraat ter hoogte van de Ceramstraat. Ze liep een bult boven haar oog en een pijnlijke hand en zij op. De snorfiets raakte licht beschadigd. In verband met een alcohollucht die bij de vrouw werd geroken, werd door de politie bij haar een blaastest afgenomen. De snorfietsster bleek wel alcohol genuttigd te hebben maar precies op de grens namelijk 0,5 promille. Na onderzoek door ambulancepersoneel kon ze haar weg weer vervolgen. Ze kreeg een rijverbod van 1 uur.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft op zondagmiddag 13 januari een 42-jarige man uit Dordrecht aangehouden in een woning aan de Blaauwweg. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn vrouw. De twee kregen ruzie waarna de man haar zou hebben geslagen. Het slachtoffer weerde af en wist de politie in te schakelen. De verdachte is in verzekering gesteld. Hij wordt nader gehoord.

AUTOINBREKER DANKZIJ ALERTE GETUIGEN AANGEHOUDEN DORDRECHT Een 22-jarige veelpleger uit Rotterdam is zondagavond 13 januari aangehouden in een tuin aan de Patersweg. Hij wordt verdacht van inbraak in meerdere autos. Een echtpaar dat de hond uitliet op de Zuidendijk, was er getuige van dat de man zich verdacht ophield bij geparkeerde autos. Bij het zien van de mensen sprong de veelpleger op de fiets en vluchtten. Het echtpaar vertrouwde het toen helemaal niet meer en checkte de auto waar hij bij stond. In dit voertuig bleek ingebroken. Direct schakelden de getuigen de politie in, de mannelijke helft van het echtpaar sprong in de auto en ging de man ook zoeken. Meerdere agenten gingen direct op de melding af en zochten mee. De verdachte werd gevonden. Hij had een tas bij zich met daarin twee autoradios, een frontje van een autoradio en inbrekersgereedschap. Hij is in verzekering gesteld. Onderzoek nadien in de buurt leverde op dat er ook nog in een auto in de Meindert Hobbemastraat was opengebroken. De politie onderzoekt of de veelpleger hier ook verantwoordelijk voor is. De politie is de getuigen dankbaar voor hun zeer alerte optreden waardoor de veelpleger nu in de kraag is gevat.