Persberichten Lekstroom, 11.50 uur

Utrecht, 14-01-2008

Aangehouden voor vernieling

POLSBROEK Op de Damweg zijn zondag 13 januari vier jongeren aangehouden op verdenking van vernieling. Omstreeks 04.05 uur kreeg de politie de melding dat op de Polsbroekerdam vier jongens een verkeersbord vernield hadden en een zoutopslag in het water hadden gegooid. Een getuige wees de politie richting de jongens. Ze werden op de Damweg aangetroffen en aangehouden. Na verhoor bleek dat twee jongens niet verdacht waren. Twee anderen, een 16- en 18-jarige jongen uit Polsbroek, hadden de vernielingen gepleegd. Zij zullen in overleg met hun ouders vermoedelijk naar Bureau Halt worden doorverwezen.

Aangehouden met ijzeren pijp

LOPIK Op de Rolafweg noord is een 31-jarige man uit Berchambacht aangehouden voor het overtreden van de Wet Wapens en Munitie. De politie ontving zondagmorgen omstreeks 00.55 uur de melding dat er een aantal personen uit een horecagelegenheid waren gezet omdat ze daar hinderlijk waren geweest. De groep liep nu op straat en de politie nam poolshoogte. Ze controleerden de 31-jarige man. Hij liep met een ijzeren pijp in zijn mouw. Hij is hiervoor aangehouden. Op het politiebureau bleek dat hij nog een boete van bijna 3000 euro had openstaan, of 46 dagen hechtenis moest ondergaan. Hij is ingesloten.

Man aangehouden

NIEUWEGEIN Op de Bergwal is een 25-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van een poging tot woninginbraak. Een getuige belde zondag omstreeks 12.20 uur de politie omdat een man bij een woning aan de Bergwal aan de deur stond te rommelen. Agenten gingen snel ter plaatse en zagen de man nog staan. Die zette het op een rennen via kelderboxen onder de flat. Agenten zetten de achtervolging in, maar raakten de man in eerste instantie kwijt. Een voorbijganger wees de agenten op een man die zich achter een container verstopt had. Daar hielden de agenten de man aan. De man verklaarde dat hij niet wilde inbreken, maar de woning van een bekende wilde betreden. Dit wordt onderzocht. Wel bleek dat hij nog 14 dagen hechtenis tegoed had. Hij is daarvoor ingesloten.

Vechten

VIANEN - Zaterdagmorgen 12 januari heeft op de Voorstraat een vechtpartij plaatsgevonden. Om 02.00 uur kreeg de politie de melding dat in en buiten een horecagelegenheid een groep personen met elkaar op de vuist was gegaan. Agenten kwam ter plaatse en zagen twee mannen wegrennen. Later zijn deze mannen (een 19-jarige Vianees en 20-jarige Utrechter) door andere betrokkenen bij de vechtpartij in de omgeving aangehouden en aan de politie overgedragen. Op het politiebureau wilde het slachtoffer geen aangifte doen en zijn door de verdachten excuses aangeboden. Terwijl agenten met de betrokkenen voor de horecagelegenheid stonden te praten, werd een 24-jarige man uit Vianen vervelend. Aan hem werd gevraagd om weg te gaan, maar in plaats daarvan, greep hij een agent bij zijn keel. De man is aangehouden. Hierop reageerde een 17-jarig meisje uit Vianen weer heftig; zij greep dezelfde agent vast en wilde voorkomen dat de 24-jarige man werd aangehouden. Ook zij is aangehouden.

Onder invloed

IJSSELSTEIN Op het Jolandeplantsoen is een 41-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd maandagmorgen om 04.25 uur betrapt en blies 385 ug/l. Proces-verbaal is opgemaakt.

Onder invloed

IJSSELSTEIN Op de Lorentzlaan is om 02.55 uur een 21-jarige man uit IJsselstein aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de bromfietsbestuurder om 02.55 uur rijden op de Baronieweg. Hij had geen helm op en agenten wilden hem daarvoor bekeuren. Ter hoogte van de Lorentzlaan zetten agenten hun surveillanceauto naast de bromfietser neer. Die keerde snel om en leek ervan door te willen gaan. Agenten keerden ook snel hun auto, maar daarbij ontstond een aanrijding met de bromfietser. Niemand raakte gewond. De bromfietser bleek te veel te hebben gedronken (onbekend aantal ug/ls). Hij werd aangehouden. Hij had ook harddrugs op zak. Dit is in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.