Stadsdeel Amsterdam-Noord

Parkeerontheffingen stilzwijgend verlengd

In afwachting nieuw beleid blijven vergunningen geldig

Op 1 februari 2008 lopen de huidige ontheffingen voor het parkeren in de blauwe zone omgeving Mosveld en het belanghebbenden parkeren Durgerdammerdijk af. Bewoners hoeven deze vergunningen nu nog niet te vernieuwen.

De oude ontheffing blijft voorlopig geldig omdat het stadsdeel momenteel werkt aan nieuw parkeerbeleid. Om te voorkomen dat er onnodige boetes worden uitgeschreven, heeft het stadsdeel de dienst Stadstoezicht en de Politie geïnformeerd over de langere geldigheidsduur van de ontheffingen.

Parkeren op maat

In de nota "Parkeren op maat" staan voorstellen voor een nieuw parkeerbeleid tot 2012. Deze nota lag tot 31 december 2007 ter inzage en, volgens planning, beslist de deelraad dit voorjaar over de invoering van het nieuwe parkeerbeleid. Op dat moment is ook duidelijk welke regels er gaan gelden voor de blauwe zones en het belanghebbenden parkeren op de Durgerdammerdijk. Voor de invoer van het nieuwe beleid, ontvangen bewoners en andere belanghebbenden informatie over de voorwaarden voor het aanvragen van een nieuwe ontheffing.