Gemeente Geldermalsen

Mijn idee, een goed idee?! feestelijk van start

14 januari 2008 - De gemeenten Neerijnen, Culemborg, Geldermalsen en Lingewaal gaan ervoor. Dat heeft wethouder Doeland van Geldermalsen gezegd tijdens de aftrap van het project Mijn idee, een goed idee?! die donderdag 10 januari plaats had in Hotel-Restaurant Gasterij de Os en het Paard in Deil.

Met het aansnijden van een taart gaven de wethouders Prosman (Neerijnen), Wichgers (Culemborg), Doeland (Geldermalsen) en Van Ooijen (Lingewaal) het startsein voor de workshops Mijn idee, een goed idee?! De workshops bieden (aspirant) ondernemers in de vrijetijdssector de mogelijkheid om op een deskundige en persoonlijke wijze een ondernemingsplan op te stellen. Het uiteindelijke doel is dat de ideeën ook daadwerkelijk worden uitgevoerd!

Twee informatieavonden
Ondernemers die een idee hebben dat van toepassing is op een van de deelnemende gemeenten zijn welkom op de informatiebijeenkomsten. In Lingewaal en Neerijnen wordt een bijeenkomst gehouden op donderdag 17 januari om 19.30 uur in De Schildkamp aan de Leerdamseweg 44 te Asperen. In Culemborg en Geldermalsen kunnen belangstellenden terecht op maandag 21 januari om 19.30 uur in De Rotonde te Enspijk. Kijk voor meer informatie op www.mijnidee-goedidee.nl.

Wegwijzers
Uniek aan de workshops is dat de gemeenten nauw betrokken worden bij de ideeën van ondernemers. Dit betekent dat deelnemers aan het project beter uitzicht hebben op de slagingskans voor hun idee. Ik kan me voorstellen dat als je een bedrijf wilt beginnen, het lang duurt voordat je de juiste wegen weet te vinden. Dit project brengt alle wegwijzers bij elkaar, aldus wethouder Prosman van Neerijnen. Ties van Zon, oprichter van t Oude Ambacht Tin in Alphen, kan daarover meepraten. In zijn openingswoord tijdens de aftrap van Mijn idee, een goed idee?! vertelt hij dat het hem veel tijd heeft gekost om zijn bedrijf op te starten. Dit project is volgens hem een uitkomst voor startende en gevestigde ondernemers.

Succes
Het project Mijn idee, een goed idee?! heeft vorig jaar al succes geboekt in de gemeenten Druten, West Maas en Waal, Zaltbommel en Maasdriel. Op dit moment worden 32 initiatieven van de in totaal 37 deelnemers verder ontwikkeld..