Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 14 januari 2008

Man rijdt onder invloed

Hengelo

Een 51-jarige Enschedeër is op maandag 14 januari op de A1 in Hengelo aangehouden wegens het rijden onder invloed.

Van zondag 13 op maandag 14 januari kreeg de politie omstreeks middernacht een melding dat een automobilist op de A1 in Hengelo opmerkelijk rijgedrag vertoonde. Deze automobilist reed vanuit de richting van het centrum van Hengelo, ter hoogte van de Oldenzaalsestraat, de snelweg richting Oldenzaal op. Omdat hij op de snelweg geen vaart maakte maar slechts 50 kilometer per uur bleef rijden, alarmeerde een getuige de politie. Deze troffen de automobilist vervolgens rijdend aan op de A1 in Hengelo in de richting van Oldenzaal. Agenten stopten de bestuurder, een 51-jarige Enschedeër, en spraken hem aan op zijn rijgedrag. Omdat de bestuurder naar alcohol rook, werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies de 51-jarige 1,97 promille tijdens de ademanalyse. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-005805)

Twee jongens doen valse melding

Almelo

Twee 17-jarige jongens uit Almelo werden zondag 13 januari aangehouden, omdat zij telefonisch een valse melding hadden gedaan bij het landelijke alarmnummer 112.

Op zondag 13 januari werd omstreeks 19.45 uur via het landelijke alarmnummer 112 een melding gedaan. De melder vertelde dat zich personen zouden ophouden op een bouwterrein aan de Groen van Prinstererstraat in Almelo. Ter plaatse troffen agenten geen personen aan, noch aanwijzingen dat er zich ongewenste personen op het bouwterrein zouden hebben bevonden. Na onderzoek bleek dat er sprake was van een valse melding. In verband met het doen van de melding kon de politie twee 17-jarige jongens uit Almelo aanhouden.

De jongens werden overgebracht naar het politiebureau. Na een verklaring te hebben afgelegd, konden zij weer in vrijheid gesteld worden. Beiden worden doorverwezen naar Justitie. (08-005780)

Fietser geschept door automobilist

Rijssen

Een 59-jarige fietser uit Rijssen is op maandag 14 januari gewond geraakt toen hij bij het oversteken van de Wijnand Zeeuwstraat geschept werd door een 23-jarige automobilist uit Rijssen.

Op maandag 14 januari fietste omstreeks 07.00 uur een 59-jarige man uit Rijssen over de Arend Baanstraat in Rijssen. Op het kruispunt met de Wijnand de Zeeuwstraat stak de 59-jarige over en zag een van links komende en over de voorrangsweg naderende 23-jarige automobilist uit Rijssen over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de 59-jarige fietser gewond raakte en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht werd.

Minke Schoon en Nancy Hanterink: 053-4555588


---- --