Persberichten Heuvelrug, 12.40 uur

Utrecht, 14-01-2008

Rijden onder invloed

VEENENDAAL- Op maandagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij gedronken had. Omstreeks 00.45 uur werd de 34-jarige man uit Veenendaal gecontroleerd op de Lindenlaan. De man bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 570 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Geslagen

VEENENDAAL- Op zondagmiddag werd een jongen geslagen door een andere jongen. Omstreeks 20.30 uur kreeg de politie de melding dat een 18-jarige man was geslagen op de Heelkruid. Na dit geweld fietste de man weg en de politie werd gewaarschuwd. De man moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De politie doet onderzoek naar de dader.

Harddrugs

VEENENDAAL Op de Groeneveldselaan zijn vier mannen en een vrouw aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Omstreeks 12.35 uur stuitten surveillerende agenten op twee autos met in totaal vijf inzittenden op een parkeerplaats aan de Groeneveldselaan. Toen de mannen en vrouw de politie zagen, maakten ze ineens aanstalten om weg te rijden. Agenten besloten hen te controleren en vonden in een van de autos een zak met een grote hoeveelheid wikkels. De drugs is in beslag genomen; het bleek om MDMA en opiaten te gaan. De mannen, in de leeftijd van 20 tot 31 jaar en afkomstig uit Ede, Renkum en Kesteren, en de 19-jarige vrouw uit Veenendaal, zijn aangehouden. De vrouw en een 27-jarige man uit Kesteren, zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Twee jongens aangehouden

DOORN Op de Driebergsestraatweg zijn twee jongens aangehouden voor openbare dronkenschap. De politie kreeg zondag om 03.10 uur de melding dat jongeren met een tuinbankje aan het slepen waren. Agenten gingen ter plaatse en troffen een 15- en 16-jarige jongen uit Amerongen aan. Op aanwijzen van getuigen zijn zij aangehouden. Ze hadden op dat moment het tuinbankje niet meer vast, maar waren wel dronken. Hun ouders zijn in kennis gesteld van de aanhouding voor openbaar dronkenschap.