Strijd om stagiair heviger dan ooit

14/01/2008 12:59



Stagemotor.nl



Steeds meer bedrijven wijken door de nijpende situatie op de arbeidsmarkt uit naar stagiairs. Daardoor neemt het tekort aan stagiairs én het aantal onvervulbare stagevacatures snel toe. Met de jaarlijkse stageperiode voor de deur, is de strijd om stagiairs heviger dan ooit. Studenten hebben hun stage dan ook voor het uitkiezen. Dit constateert online stagebemiddelaar Stagemotor.nl.

Run op stagiairs
Volgens Stagemotor.nl zien steeds meer bedrijven stagiairs in de huidige arbeidsmarkt als goed alternatief bij een tekort aan ervaren vakmensen. Het gevolg is een ware run op stagiairs, in de hoop dat de stagiair zich na zijn stage aan het bedrijf wil binden. "Voorheen gingen veel bedrijven vooral op zoek naar stagiairs als goedkope arbeidskrachten, nu hebben zij de stagiairs ook hard nodig om het nijpende tekort aan vakmensen op te vangen."

Grootste tekort in ICT en techniek
De stagemarkt is volgens Stagemotor.nl op dit moment een goede afspiegeling van de arbeidsmarkt. In de branches waar een groot personeelstekort heerst, is nu ook een tekort aan stagiairs ontstaan. Vooral ICT en techniek studenten ondervinden vrijwel geen concurrentie van andere kandidaten. Ook studenten die een opleiding op het gebied van bouw, zorg of financiën volgen, hoeven nauwelijks moeite te doen om hun gedroomde stageplek te vinden.

Januari drukste maand ooit
Het nieuwe jaar is op Stagemotor.nl stormachtig begonnen. Het aantal nieuwe inschrijvingen van bedrijven die op zoek zijn naar stagiairs is in de eerste twee weken van januari al 50% hoger dan normaal. Volgens Stagemotor.nl wordt januari dan ook de drukste maand ooit op stagegebied.





http://www.stagemotor.nl