Ingezonden persbericht


14 januari 2008

Cosun persbericht

14/01/2008
Aviko neemt Eurofreez en Seru & Annoot over

Aviko heeft overeenstemming bereikt over de overname van aardappelverwerkingsbedrijf Eurofreez en de aardappelhandel Seru & Annoot. De overname betekent voor Aviko een belangrijke uitbreiding in de afzet van aardappelspecialiteiten. De overname past perfect in de strategie van de onderneming. Aviko wil de komende jaren haar positie in de groeiende markt van hoge toegevoegde waarde aardappelspecialiteiten sterk vergroten.

Eurofreez produceert in haar bedrijf in Proven (West Vlaanderen) een assortiment hoogwaardige aardappelspecialiteiten zoals een breed scala aan diepvriespurees en geportioneerde gratins en exporteert deze naar 65 landen. In 2007 heeft Eurofreez haar productiecapaciteit aanzienlijk uitgebreid.

Seru & Annoot is een al vele jaren bestaand aardappelhandelsbedrijf dat van meer dan 300 telers in West Vlaanderen en Noord Frankrijk aardappelen inkoopt, o.a. voor verwerking bij Eurofreez.

Door deze overname in België verkrijgt Aviko een nog betere spreiding van haar aardappelinkoop en Europese productienetwerk. Aviko heeft momenteel 12 aardappelverwerkende bedrijven in Europa en een nieuwe fabriek in China in aanbouw. De Aviko groep verwerkt jaarlijks 1,7 miljoen ton aardappelen tot een gevarieerd scala aan producten.

Eurofreez en Seru & Annoot hebben een omzet van ca. 65 miljoen euro. De ondernemingen hebben gezamenlijk 170 medewerkers in dienst. De overname als zodanig zal geen nadelige gevolgen hebben voor de werkgelegenheid. Dirk de Pandelaere blijft de komende jaren aan in zijn functie van algemeen directeur van Eurofreez.

Profiel
Profiel Royal Cosun
Royal Cosun is een internationale onderneming die natuurlijke voedingsmiddelen en- ingrediënten produceert en verkoopt. De coöperatieve onderneming heeft Europa als thuismarkt en realiseert een omzet van 1,5 miljard euro per jaar met gemiddeld 4.200 medewerkers (www.cosun.nl).

Profiel Aviko
De Aviko-groep is onderdeel van Royal Cosun. De Aviko-groep behoort wereldwijd tot de grootste producenten van aardappelproducten. In Europa heeft de onderneming een marktaandeel van méér dan twintig procent (www.aviko.com).

Profiel Eurofreez
Het productiebedrijf van Eurofreez zit in Proven, België. Het bedrijf exporteert aardappelspecialiteiten naar 65 verschillende landen. De gezamenlijke jaaromzet van Eurofreez en Seru & Annoot is ca. 65 miljoen euro en het aantal medewerkers is 170 (www.eurofreez.be).

Voor meer informatie
Aviko
Wim Gerritsen, C.E.O.
Tel. 0575-458200
Email: w.gerritsen@aviko.nl