ABN AMRO

Amsterdam, 14 januari 2008

ABN Amro Asset Management introduceert Premium Global Dividend Fonds Vergrijzing stuwt vraag naar additioneel, stabiel inkomen

ABN AMRO Asset Management, een van Europa's grootste vermogensbeheerders, introduceert het Premium Global Dividend Fonds (PGDF). Het fonds speelt in op de stijgende behoefte onder aandelenbeleggers naar aanvullend inkomen en additionele stabiliteit.

De wereldwijde aandelenmarkten kenmerken zich sinds begin 2007 door sterk toenemende fluctuaties. Onder aandelenbeleggers groeit hierdoor de behoefte aan beleggingsfondsen met een minder beweeglijke waardeontwikkeling. Tegelijk streven steeds meer beleggers ernaar om hun inkomen op vaste momenten aan te vullen, zo blijkt uit analyses van ABN AMRO Asset Management.

"Naarmate meer ouderen met pensioen gaan, de levensverwachting stijgt en ook de overheid de verantwoordelijkheid voor de pensioenvoorziening steeds meer bij particulieren legt, groeit de vraag naar beleggingsproducten die een regelmatig en relatief hoog inkomen genereren. Het PGDF beantwoordt aan deze vraag," zegt Wouter Weijand, PGDF-fondsbeheerder en Global Head High Income Equity van ABN AMRO Asset Management.

Het PGDF keert elk kwartaal dividend uit, en streeft naar een dividendrendement van 8%* op jaarbasis. Doordat gebruik wordt gemaakt van optiestrategieën, worden de gevolgen van marktschommelingen beperkt.

Kenmerken PGDF

- Om het beoogde dividendrendement van 8%* op jaarbasis te behalen, belegt het PGDF deels in het ABN AMRO Global High Income Equity Fund. Dit beleggingsfonds belegt met bewezen succes in wereldwijde ondernemingen met hoge en stabiele dividenden.
- Daarnaast gebruikt het PGDF optiestrategieën om extra inkomsten te genereren. Deze optiestrategiën beperken bovendien de effecten van marktschommelingen, waardoor beleggen in het PGDF minder risicovol is dan beleggen in een fonds dat alleen op aandelen is gebaseerd.
- De valutarisico's zijn vrijwel geheel afgedekt naar de euro.
- Het fonds is zeer transparant. Het is het eerste fonds in zijn soort dat de prestaties van de aandelen- en optiestrategie afzonderlijk presenteert in een maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven kan van maandag 14 januari 2008 tot vrijdag 15 februari 2008, 15.00 uur


* Het beleggingsfonds streeft naar een uitkering van 8% op jaarbasis, uit te keren per kwartaal. Dit kan door marktontwikkelingen bijgesteld worden. Prospectusrichtlijnen zijn leidend.

Over ABN AMRO Asset Management
ABN AMRO's Business Unit Asset Management heeft ruime ervaring in het vermogensbeheer voor particulieren en institutionele beleggers, waaronder centrale banken, pensioenfondsen en verzekeraars. Het heeft EUR 211 miljard onder beheer (op 30 juni 2007) vanuit wereldwijd ruim 20 kantoren. Dit vermogen omvat individuele mandaten van klanten alsmede een uitgebreide reeks beleggingsfondsen voor institutionele klanten en gedistribueerd door banken en tussenpersonen.

Perscontact: +31 20 6288900