Time : 13:10:36
Date : 14 January 2008
Sender Name: Wienerberger

Persdossier Wienerberger Batibouw 2008!

Retro® en Rustica gevelstenen op Batibouw:
De charme van oud, de kwaliteit van nieuw

De retrostijl blijft een trendsetter bij de gevelstenen. Bij de merken Terca en Desimpel vind je twee reeksen gevelstenen met de look van een oude, maar de kwaliteiten van een nieuwe gevelsteen: Retro® van Desimpel en Rustica van Terca.
Kenmerkend voor Retro® en Rustica is het 'oude' uitzicht. Hierdoor lijkt het alsof de gevelstenen de tand des tijds met glans hebben doorstaan. Toch zijn ze gloednieuw. Tijdens de productie ondergaan deze eerste keus gevelstenen een extra behandeling die een 'doorleefd' effect geeft, met sporen van verwering, mortelresten en afgesleten randen. Het resultaat zijn hoogkwalitatieve gevelstenen die eruit zien alsof ze jarenlang aan verwering werden blootgesteld. Dat biedt onbeperkte mogelijkheden om je woning het gewenste uitzicht te geven: van historisch over hedendaags tot vooruitstrevend. Zeker de rode kleurvariaties in de Retro® 'Belle Epoque'-stenen van Desimpel kennen tegenwoordig een felle opmars, maar ook met de meer gele tinten van de Retro® Gaudi, Tiffany en Lautrec worden mooie projecten gerealiseerd.
Voor een kalei-effect bestaan er ook stenen die rondom gecementeerd zijn: Retro® Casa Lena.
Ook Terca Rustica doet gisteren herleven in woningen van vandaag en morgen. Of je nu kiest voor een klassieke of een avantgardebouwstijl, telkens schep je authentieke gezelligheid. Geen enkele steen is immers dezelfde. De kleurnuances zijn rijk en warm, gaande van geelroze tot oranjerood, en ­heel recent- ook bruin en 'greige' (Rustica Oud Laethem).
Het assortiment Retro® en Rustica kan je bewonderen op onze stand te Batibouw.

Agora-gevelstenen van Terca op Batibouw:

Terca is al veel langer gekend voor zijn innovatieve ideeën en ontwikkelde de Agora-reeks.
Hieronder vallen 8 verschillende handvormstenen: Agora superwit, Agora wit ivoor, Agora paars, Agora lichtgrijs, Agora donkergrijs, Agora zilvergrijs, Agora titaangrijs en Agora grafietzwart. Hiermee kunnen ontelbare combinaties mogelijk gemaakt worden. De acht handvormstenen uit de Agora-reeks, die beschikbaar zijn in 4 formaten (M50, M65, WF en WFD) harmoniëren onderling perfect en maken van bouwen of verbouwen een plezier.
De bezande en licht generfde handvormstenen beschikken over nog een aantal extra troeven. Zo maken ze het mogelijk om een perfect egale muur te creëren als er toon op toon gevoegd wordt. Deze handvormstenen uit de Agora-reeks zijn uiterst geschikt voor verlijming. De egale en moderne kleuren zorgen voor de juiste oplossing voor zowel traditionele als moderne woningen en projectbouw.

Keramische binnenmuurstenen Terca Porotherm op Batibouw:

De keramische binnenmuursteen ondersteunt zowat de hele constructie. Uw huis rust volledig op zijn weerstand en druksterkte. Bovendien draagt de binnenmuursteen zeer veel bij tot het algemeen woon- en leefcomfort, en dit via zijn thermische en akoestische eigenschappen.

De keramische binnenmuursteen is de beste combinatie van een duurzaam en milieuvriendelijk bouwmateriaal. De vormstabiliteit van een binnenmuursteen vermijdt het voorkomen van scheuren, zowel thermisch als hygrometrisch. Het is tevens één van de brandveiligste bouwmaterialen ooit dankzij de brandklasse A0, wat staat voor totaal ontbrandbaar en ontvlambaar. Slechts één snelbouwsteen verenigt al deze voordelen in zich : de Terca Porotherm keramische binnenmuursteen.

Thermisch comfort
Terca Porotherm biedt met de keramische binnenmuurstenen het juiste antwoord op de EPB regelgeving. Deze keramische binnenmuurstenen mogen in een goed geïsoleerde woning zeker niet ontbreken. Met de keramische binnenmuursteen kan je de verwarmingskosten laag houden en het wooncomfort verbeteren. De keramische binnenmuren zorgen samen met een goede thermische isolatie dat je het K-peil 45 in je woning kan bereiken. Zorg hierbij voor de juiste spouwmuuropbouw: gevel/geventileerde spouw/isolatie/keramische binnenmuursteen. Keramische binnenmuren slaan de warmte op en houden die binnen. Het muuroppervlak blijft droog en voelt warm aan waardoor je een aangenaam binnenklimaat krijgt. In dit verhaal van thermische isolatie zijn vocht, verluchting en isolatie zeer belangrijk. Want vocht heeft een grote invloed op het thermisch comfort. Baksteen absorbeert vocht uit de woning en geeft ze af via de spouw. Ze is dus zeer dampdoorlatend. Het feit dat de Terca Porotherm binnenmuurstenen een grote stabiliteit en een hoge brandweerstand bezitten en dat het om een natuurproduct gaat dat volledig recycleerbaar is, maken het succesverhaal compleet.

Akoestisch comfort
Bij het comfort van een muur houdt het niet op met thermische isolatie, ook de akoestiek speelt een belangrijke rol. De Silentbrick is door zijn zwaardere gewicht bijzonder geschikt voor gemene muren. Terca Porotherm is erin geslaagd de ultieme akoestische binnenmuursteen te maken volgens het massa-veer-massa principe. Men vertrekt bij het Massa-Veer-Massa principe van een ontdubbelde muur, met daartussen een spouw, opgevuld met buigzaam isolatiemateriaal. De keramische binnenmuurstenen vormen de massa, de isolatie vormt de veer (het absorbeert de geluidsgolven). De juiste combinatie zorgt voor een fluisterstil wooncomfort, ook in appartementsgebouwen.
Naast de Silentbrick werden ook spouwhaken (SonicPin) en akoestisch isolerende strips (SonicStrip) ontwikkeld.
Deze strips ontkoppelen muren van de vloeren. Hierdoor wordt flankerende geluidsoverdracht gereduceerd. De SonicPin is de akoestisch isolerende spouwhaak. Deze is akoestisch ontkoppeld. De twee delen worden via een isolerende rubberverbinding met elkaar verbonden. Hierdoor wordt een directe geluidsbrug vermeden. Deze spouwhaken zijn heel interessant wanneer een wachtgevel wordt opgetrokken in afwachting van het een tweede gebouw. De Silentbrick voldoet in combinatie met de juiste isolatie ook aan alle normen op vlak van thermische isolatie. Met één enkele steen draag je zorg voor twee factoren van het wooncomfort: minder storende geluiden én minder stoken.

Duurzaam en milieuvriendelijk bouwen
De keramische binnenmuursteen is een natuurlijk product, gemaakt met klei en vuur. Kleiontginning en baksteenproductie vinden ook vaak op dezelfde locatie plaats. Hierdoor wordt extra transport vermeden, wat uiteindelijk leidt tot een schonere, minder vervuilende productieketen. Sinds prehistorische tijden wordt gebakken klei met succes aangewend als bouwmateriaal. Sommige van die constructies staan nu nog overeind! Over zekerheid en betrouwbaarheid gesproken!

Zeg niet zomaar klinker tegen een kleiklinker!
Terca Kleiklinkers op Batibouw

De tuin wordt steeds meer het verlengde van de leefruimte. Tegenwoordig is het dan ook zeer in trek om terrassen en tuinpaden te ontwerpen, die van binnen in de woning doorlopen naar buiten. Op die manier vervaagt de grens tussen binnen en buiten steeds meer. Om dergelijk effect te kunnen bereiken, is er nood aan bestratingsmaterialen die qua beschikbare kleuren en algemeen uitzicht perfect harmoniëren met de andere gebruikte bouwmaterialen in en om het huis. De natuurlijke look van kleiklinkers brengt tijdloze charme, luxe en uitstraling in de tuin en nu ook in de woning.
Het ecologische aspect van bouwmaterialen wordt steeds belangrijker. Kleiklinkers zijn een echt natuurproduct en passen uitstekend bij deze steeds toenemende trend.
Gebakken kleiklinkers zijn verkrijgbaar in diverse handige formaten en laten gevarieerde legverbanden toe, van het klassieke halfsteenverband tot het meer speelse visgraatverband. Ook hun kleurvastheid, duurzaamheid, extreem lage porositeit en onderhoudsvriendelijkheid maken ze ideaal geschikt voor deze nieuwe toepassingen.
Graag vestigen wij in het bijzonder uw aandacht op de uitbreiding van onze "Hortus" reeks met twee nieuwe kleuren: Hortus Hera (rood-paars) en Hortus Kronos (bruin-grijs).
Opmerkelijk is hun "Derdeling"formaat. Deze kleiklinkers zijn qua afmeting en authentiek uitzicht vergelijkbaar met de oude recuperatieklinkers van vroeger, maar met de kwaliteit van een nieuwe kleiklinker.
Door het kleine formaat zijn deze kleiklinkers uiterst geschikt voor het maken van een bocht in het legpatroon, dit geeft dan weer meer esthetische mogelijkheden in het ontwerp.

Van 28 februari tem 9 maart 2008 vindt u ons op Batibouw, paleis 5, standnr 415

Meer info en foto's omtrent dit persbericht kan u bekomen bij :

Wienerberger nv
Katrien Nottebaert
Kapel ter Bede 86
8500 Kortrijk
tel. 056/249 536 ­ fax 056/257 863
gsm: 0473/400 007
e-mail katrien.nottebaert@wienerberger.com