Woonbond


14-01-2008

André Thomsen trekt geloofwaardigheid Rotterdamse PvdA in twijfel

Professor André Thomsen heeft PvdA voorzitter Lilianne Ploumen een brief gestuurd over de beloftes en besluitvoering van de Rotterdamse PvdA aangaande Nieuw Crooswijk. In zijn brief stelt hij: Voor de verkiezingen zijn beloften gedaan en zijn verwachtingen gewekt die vervolgens niet waargemaakt zijn. Niet vanwege overmacht of botte pech, maar omdat het inlossen van de beloften voorzienbaar- veel geld zou kosten. De conclusie kan dus niet anders zijn dan: kiezersbedrog.

Thomsen rept in zijn brief van eerder contact met de PvdA op verzoek van Wouter Bos, waarin de verkeerdheid van het soort sloopherstructurering waar Nieuw Crooswijk nu model voor staat, is besproken. Hij eindigt zijn brief met de constatering dat hij zich, evenals de Federatie Bewoners Comités Nieuw Crooswijk belazert voelt en vraagt zich af of hij nog lid van de PvdA wil zijn. Lees zijn brief.

Het Masterplan Nieuw Crooswijk beoogt 1800 van de 2100 woningen te slopen. Ondanks het feit dat de meeste van deze huurwoningen in goede tot zeer goede staat verkeren. Conform dit plan moeten deze woningen plaatsmaken voor grotendeels middeldure en dure koopwoningen, die de huidige bewoners voor het overgrote deel niet kunnen betalen. Families die soms al generaties lang in Nieuw Crooswijk wonen, zijn hierdoor straks gedwongen hun vertrouwde wijk te verlaten. Hierdoor wordt mede de sterke sociale samenhang van de wijk gesloopt. De FBNC pleit dan ook voor Slopen waar nodig en Renoveren waar mogelijk en wil de huidige kwaliteiten van Nieuw Crooswijk behouden.