Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, 14 januari 2008

BREDA, 14 januari 2008

Jeugdige dieven aangehouden in speelpaleis

BREDA: In het speelpaleis aan de Terheijdenseweg is zondagmiddag een tweetal jeugdige dieven aangehouden. Alert personeel van dit bedrijf zag het tweetal met een vriendje binnenkomen en hield hen al in de gaten. Even later bleek een portemonnee uit een tas te zijn verdwenen. Het drietal bleek buiten te staan om het geld te tellen dat uit de portemonnee was meegenomen. Één jongen ging ervandoor waarna een 11-jarig en een 12-jarige inwoner van Breda kon worden aangehouden. Even later kon een derde verdachte worden aangehouden, een 12-jarige inwoner van Breda. Allen zijn in het bijzijn van de ouders. Een dossier is opgemaakt en alle verdachten krijgen een werkstraf opgelegd via het bureau HALT.

Brandstichting in vuilcontainers legt schuurtje in de as

BREDA: Brandstichting in tweetal vuilcontainers heeft zondagmiddag in de Gaffelstraat geleid tot brand in een schuurtje. Onbekenden staken in de brandgang van de Gaffelstraat een tweetal vuilcontainers in de brand. Een bewoner van de Gaffelstraat zag de brand en startte direct met blussen. Helaas stond het tweetal vuilcontainers te dicht tegen een schuurtje aan waardoor deze ook vlam vatte. De brandweer kon niet voorkomen dat dit schuurtje voor het grootste gedeelte ook verloren ging. De politie is op zoek naar getuigen.

Verkeershandhavingsteam houdt alcoholcontrole

BREDA: Het Verkeershandhavingsteam heeft zondagmiddag en avond een alcoholcontrole gehouden op de Rijsbergseweg. In totaal controleerde het team 510 bestuurders op het gebruik van alcohol.

Feit: het drinken van 3 glazen alcohol verhoogt het ongevalsrisico met 100%

Bij circa 15% van alle verkeersongevallen is er drank in het spel. Dat betekent dat er ieder jaar door alcohol zo'n 150 doden vallen en er 3000 tot 4000 mensen in het ziekenhuis belanden na een verkeersongeval (cijfers over de afgelopen 5 jaar).
Twee bestuurders liepen tegen de lamp, een 46-jarige bestuurder uit Rijsbergen blies 330 ug/l en een 46-jarige bestuurder uit Breda blies 375 ug/l. Vanaf 220 ug/l (0,5 promille) is men strafbaar voor het rijden onder invloed.

Auteur: Nicolette Bovenhorst