Politie Groningen

Hennepkwekerij oorzaak van brand Dorus Rijkersstraat

Hennepkwekerijen zorgen voor gevaar

Groningen, 14-01-2008 o De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de brand in een woning aan de Dorus Rijkersstraat in Groningen. De brand werd zaterdag 12 januari jl. omstreeks 18.15 uur gemeld bij de hulpverleningsdiensten. De brandweer trof tijdens het blussen van de brand een hennepkwekerij aan. Inmiddels heeft onderzoek door een medewerker van de forensische opsporing uitgewezen dat de hennepkwekerij de oorzaak is geweest van de brand.

Brand in tweede meterkast

Op de tweede woonlaag waren alle kamers voorzien van hennepplanten. In een van deze kamers is de brand ontstaan. De brand is begonnen in een tweede meterkast die bij de hennepkwekerij was geplaatst. Ook de stroom werd illegaal verkregen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar.

Samenwerking

In het kader van het convenant Aanpak thuisteelt van hennep worden ook de gemeente, de woningbouwvereniging en de belastingdienst ingelicht. Als illegaal stroom wordt afgetapt, is de kans op brand aanzienlijk. Ook water-, geluids- en stankoverlast zijn vormen van overlast die omwonenden van een hennepkwekerij kunnen ondervinden. Tips over een mogelijke hennepkwekerij kunnen altijd bij de politie gemeld worden via 0900-8844. Tips kunnen ook anoniem doorgegeven worden via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.