Gemeente Sint-Michielsgestel


Project Zilveren Kracht gestart

maandag 14 januari 2008

Hoe gebruikt u uw kennis en ervaring?

De gemeente Sint-Michielsgestel, KBOs, SWOs en Partis zijn gestart met het project Zilveren Kracht. Het doel hiervan is mensen met een hoop kennis en ervaring samen te brengen en met hen nieuwe initiatieven realiseren om zo de gemeente nog meer leefbaar te maken.

Waarschijnlijk ziet u in uw omgeving regelmatig dingen gebeuren. Denkt u ook wel eens: Wat zou het mooi zijn als dit er was of als dat geregeld kon worden. Dat bijvoorbeeld uw vader of moeder niet alleen boodschappen hoeft te doen of dat uzelf samen met vrienden kunt deelnemen aan een interessante cursus.
De gemeente Sint-Michielsgestel en de vele organisaties kunnen helaas niet alles zelf realiseren. Zij zijn vaak afhankelijk van vrijwilligers. Van mensen die zich willen inzetten voor de gemeenschap en die hun kennis en ervaring uit het (bedrijfs)leven willen gebruiken voor hun naaste omgeving.

Daarom is het project Zilveren Kracht gestart. Dit project, waarvoor ook landelijke initiatieven zijn, is gestoeld op het idee dat de inwoners van een gemeente het beste weten waaraan behoefte is. Veel mensen hebben daarnaast vanuit hun kennis en ervaring in het (bedrijfs)leven ook de nodige capaciteit om aan zulke initiatieven invulling te geven. Wanneer deze mensen tijd kunnen en willen vrijmaken, kan een gemeente nog meer leefbaar gemaakt worden.

Ideeënbus
Hebt u ideeën over wat er in de gemeente Sint-Michielsgestel verbeterd kan worden? Waaraan hebben volgens u de inwoners van onze gemeente behoefte? Geef het door op de website van de gemeente. Uw idee kunt u daar kwijt in de ideeënbus. In maart wordt een bijeenkomst georganiseerd om de ideeën verder uit te werken en daadwerkelijk vorm te geven.

Ideeënbus

---