Gemeente Boekel


Nia Domo in de steigers

In 2007 heeft er een wensen- en behoeftenonderzoek ten behoeve van een mogelijk vernieuwd Nia Domo plaatsgevonden. Er zijn interviews gehouden met alle verenigingen en organisaties, daarnaast is er een interactieve bijeenkomst georganiseerd met inwoners van de gemeente Boekel.
Doel van het onderzoek was om met elkaar te bespreken op welke wijze er in de toekomst voor Boekel een goed en adequaat niveau van voorzieningen en diensten behouden kan blijven.

De resultaten van het onderzoek zijn verwoord in de rapportage Nia Domo in de steigers. Het algehele beeld is dat de diverse verenigingen die gehuisvest zijn in andere locaties dan Nia Domo, tevreden zijn met de huidige ruimten. De ruimten voldoen en de kosten zijn laag, hetgeen zeer wordt gewaardeerd.
Een aantal professionele organisaties heeft aangegeven zich mogelijk te willen huisvesten in een vernieuwd Nia Domo. De uitkomsten van de inventarisatie van het wensen- en behoeftenonderzoek bevestigen het ambitieniveau om toe te werken naar een nieuw multifunctioneel centrum.

Het rapport Nia Domo in de steigers is bij de balie van het gemeentehuis in te zien en indien gewenst kunt u het ook persoonlijk opvragen.

Het gemeentebestuur van Boekel wil iedereen hartelijk bedanken voor het bijdragen aan een leefbaar Boekel. Wij houden u op de hoogte van alle ontwikkelingen rond een vernieuwd Nia Domo.

Wethouder Henny van Boxtel-Arts.