Gemeente Gouda


Cameras op Hoge Gouwe (11-1-2008)

Op de Hoge Gouwe, ter hoogte van de Nieuwe Haven komen vanaf deze week cameras. Het gaat om een verplaatsing van cameras die afkomstig zijn van het parkeerterrein Potterspoort. Om toch goed zicht te houden op de omgeving van het parkeerterrein (bijvoorbeeld het Bolwerk) is er gekozen voor deze plek. Daarmee is er toezicht op de Lage Gouwe (tussen het Regentesseplantsoen en de Turfmarkt) en verbetert het zicht op de Nieuwe Haven. De bewoners in het cameragebied zijn per brief geïnformeerd.

Door cameratoezicht kunnen incidenten worden voorkomen of snel worden gestopt. De beelden kunnen helpen bij de opsporing van ordeverstoorders en het oplossen van strafbare feiten.

De camerabeelden worden 24 uur per dag, 7 dagen per week vastgelegd. De beelden worden 16 uur per dag live uitgekeken op de meldkamer stadstoezicht. Dat gebeurt op verschillende tijden, in overleg met de politie. Bij het constateren van bijzonderheden worden de camerabeelden direct doorgeschakeld naar de meldkamer van de politie en wordt er door de politie direct actie ondernomen als dat gewenst is. Het gebruik van cameratoezicht is alleen toegestaan als het duidelijk is aangegeven. Het is uitsluitend toegestaan om in openbaar gebied opnamen te maken. Alle cameras zijn zodanig opgesteld dat de privacy van de omwonenden is gegarandeerd. Ook als de beelden worden bekeken is het niet mogelijk om bijvoorbeeld in iemands woning te kijken doordat bepaalde stukken in beeld zijn afgeblokt. Meer informatie over cameratoezicht en de regelgeving vindt u op www.gouda.nl