Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (14/1)

OOSTERHOUT NB, 14 januari 2008

Rijder onder invloed opnieuw fors in de fout

OOSTERHOUT: De politie heeft zondagavond omstreeks 21.00 uur op de Wiekslag een 47-jarige Oosterhouter aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De verdachte negeerde een stopteken en reed met zijn voertuig achteruit tegen een politieauto aan. Hij blies 920 ugl, ruim vier keer het toegestane maximum van 220 ugl. Bovendien bleek zijn rijbewijs ingevorderd te zijn. Op 5 januari jl. werd dezelfde man ook al betrapt op het rijden onder invloed. Toen blies hij 1085 ugl.

Een agent zag de verdachte in zijn auto rijden over de Pasteurlaan. De politieman gaf de automobilist een stopteken hetgeen echter genegeerd werd. Uiteindelijk reed de bestuurder zich vast in een tuin op de Wiekslag. Vervolgens reed hij weer achteruit tegen een politiemotorvoertuig en ging er opnieuw vandoor. Uiteindelijk werd hij in dezelfde straat klemgereden en uit de auto gehaald. Hij werd vanwege zijn beschonken toestand waarin hij niet gehoord kon worden, ingesloten. Hij is vanmorgen afgehoord. De politie is de komende weken extra alert omdat deze man nu dit jaar al twee keer in een korte periode is aangehouden terwijl hij beschonken achter het stuur zit en daarmee een gevaar vormt voor de weggebruikers.

Vrouw mishandelt vriend met strijkijzer

NIEUWENDIJK: De politie heeft vannacht omstreeks 01.15 uur een 37-jarige inwoonster van Nieuwendijk aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van haar 39-jarige vriend. De verdachte zou een heet strijkijzer tegen zijn gezicht hebben geduwd. De verdachte is in verzekering gesteld.

De politie ging vannacht na een melding ter plaatse. Ter plaatse bleek dat de manlijke bewoner een flinke rode plek had op zijn rechterwang. De dienders zagen dat er zich blaren rond de verwonding vormden. Hij vertelde dat hij woorden had gehad met zijn vriendin. Zij stond te strijken terwijl zij naar harde muziek luisterde. Ook was zij volgens het slachtoffer behoorlijk onder invloed van alcohol. Er ontstond ruzie over de harde muziek omdat hij wilde gaan slapen. Uit zijn verhaal bleek dat zijn vriendin tijdens de ruzie het strijkijzer in zijn gezicht geduwd had. Hij wilde geen aangifte doen. De agenten besloten de vrouw vanwege de ernst van het feit toch aan te houden. Om een huiselijk geweldszaak te vervolgen is immers geen aangifte nodig. De verdachte verklaarde dat zij uit onmacht gehandeld had.

Vijf meisjes opgepakt na mishandelingen leeftijdsgenoten

OOSTERHOUT: De politie heeft vandaag vijf meisjes uit Oosterhout op hun woonadressen aangehouden omdat zij verdacht worden van het mishandelen van twee leeftijdsgenootjes. De mishandelingen, waaraan uitgelokte ruzies voorafgingen, vonden plaats op vrijdag 9 november en woensdag 19 december jl. in het overdekte winkelcentrum Arendshof. Het gaat om Oosterhoutse meisjes in de leeftijd van 13 tot en met 15 jaar. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Een 13-jarig Oosterhouts meisje deed op 19 december 2007 bij de politie aangifte van mishandeling. Zij vertelde dat zij met een vriendin door het overdekte winkelcentrum Arendshof liep. Plotseling werd zij bij de uitgang ter hoogte van de snackbar belaagd door vier meiden die vergezeld waren van twee jongens. De aangeefster herkende de meeste meiden. Een van hen eiste dat zij op haar knieën moest gaan om excuses aan te bieden. Het slachtoffer reageerde daar niet op waarna zij aan haar haren werd getrokken en door de groep meiden werd geslagen en geschopt. De aanvallers hielden pas op toen passanten ingrepen. Het slachtoffer liep enkele blauwe plekken op. Ook moest zij van de huisarts enkele dagen met krukken lopen. Volgens haar was er geen enkele aanleiding om ergens excuses over aan te bieden en hadden de meiden gewoon ruzie gezocht.

Uit onderzoek bleek dat een16-jarig Oosterhouts meisje op 9 november 2007 vrijwel hetzelfde was overkomen als het 13-jarige slachtoffer. Zij werd door zes meiden mishandeld eveneens mishandeld in de overdekte Arendshof. Ook hiervoor was geen enkele aanleiding. Een van de meiden had ruzie gezocht en geëist dat het slachtoffer op haar knieën in het zicht van de hele groep excuses moest maken. De reden zou zijn dat het slachtoffer een van de meiden een keer uitgescholden zou hebben. Er werd een blikje tegen haar nek gegooid. Vervolgens werd ze bij haar keel gepakt. Daarna duwde een van de meiden haar fiets om, waardoor ze onder haar fiets viel. Ook hier stopte het mishandelen pas nadat passanten ingrepen. Het slachtoffer moest zich bij de huisarts onder behandeling stellen.

De politie heeft vandaag met toestemming van de Officier van Justitie de verdachten buiten heterdaad aangehouden. De politie van het team Oosterhout neemt de zaak hoog op met name vanwege de aard van de mishandelingen en de vernederingen waartoe de daders de slachtoffers wilden dwingen. De politie sluit niet uit dat er meerdere meisjes het slachtoffer van deze groep zijn geworden, maar daarvan tot op heden nog geen aangifte hebben gedaan. Zij kunnen zich vervoegen bij de politie Oosterhout, via het telefoonnummer 0900-8844

Auteur: Willem van Hooijdonk