AutoRai

Eerste Alfa 8C Competizione in Nederland onthuld

(1/14/2008)
Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Houten werd vandaag de eerste Alfa 8C Competizione in Nederland onthuld. De Italiaanse ambassadeur in Nederland, Gaetano Cortese, en Frits Kroymans, haalden gezamenlijk onder bewonderend applaus van de aanwezigen de Italiaanse vlag van deze bijzondere sportauto.

De Alfa 8C Competizione werd voor het eerst tijdens de IAA in Frankfurt in 2003 aan het publiek getoond. Direct ontstond enorme belangstelling voor deze zeer exclusieve sportwagen, waarvan er slechts 500 worden geproduceerd. Alfa Romeo Nederland ontving meer dan tachtig aanvragen. Tien autoâs komen naar Nederland. Deze bijzonder exclusieve sportwagens zullen in de komende maanden worden afgeleverd.

Succesvol 2007
Tijdens de traditionele nieuwjaarslunch bij Alfa Romeo Nederland in Houten stond algemeen directeur Henk Salomons stil bij het succes dat het merk in Nederland heeft: "Het aantal kentekenregistraties is in twee jaar tijd met 42 procent gestegen tot bijna 4.500. Het succes is te danken aan nieuwe, kwalitatief hoogwaardige producten, een sterker dealernetwerk, een verbeterde benadering van de zakelijke markt en de zichtbaarheid van het merk door een nieuwe marketingaanpak."

Groei zet zich voort
Ook voor 2008 zijn de verwachtingen van Alfa Romeo hooggespannen, vooral dankzij de uitbreiding van het aanbod voor de zakelijke rijder met de Alfa 147 Business Pro en de 159 Business Pro. "De Alfa 159 is in een dalend D-segment maar liefst 62% gegroeid. De groei van Alfa Romeo zal zich in de komende jaren voortzetten", aldus Henk Salomons. "De kwaliteit wordt dit jaar verder geoptimaliseerd. Er is ⬠70 miljoen geïnvesteerd in verdere verbetering van de productieprocessen in Pomigliano d'Arco. De Business-modellen zullen populair blijven dankzij de scherpe prijzen, waardoor de bijtelling beperkt blijft. Daarnaast wordt in september de Alfa âJuniorâ in het compacte upper B-segment geïntroduceerd en kunnen we vele nieuwe modellen verwachten de komende jaren."

Alfa Romeo in WK Superbike
Tijdens de nieuwjaarslunch vertelde gastspreker Corné Klijn, dj van Radio 3FM en presentator van het WK Superbike en de MotoGP op RTL7, over zijn passie voor auto's en motorfietsen. Alfa Romeo is vanaf 2007 sponsor van het WK Superbike, dat ook dit jaar weer door RTL wordt uitgezonden. Dankzij deze sponsoring beschikt het WK over de pacecar, safetycar en medical cars van Alfa Romeo.

"Als je erover nadenkt is het ook een logisch verhaal, een Italiaanse volbloed auto die een relatie aangaat met een Italiaanse volbloed motor, een Ducati", aldus Corné Klijn. "Beide in de meeste gevallen knalrood en bloedmooi."

Aangezien ook in 2008 en 2009 Alfa Romeo hoofdsponsor blijft van de WK Superbikes Series, zal het merk volop aanwezig blijven met boarding en auto's. "De link is duidelijk en simpel en voert terug naar dat ene woord passie", zo vertelde Klijn. "Ducati en Alfa Romeo met zijn prachtige geschiedenis staan voor sportiviteit, passie en racing. Kijk maar naar de Alfa 8C!"