Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Oud-voorzitter HSB Koert ter Veen overleden

Op zaterdag 12 januari is de oud-voorzitter van de Haagse Schaakbond Koert ter Veen overleden. Hij was al enige tijd ernstig ziek en om die reden was hij afgetreden als voorzitter van de HSB. Koert ter Veen is 58 jaar geworden.

Koert ter Veen zal op vrijdag 18 januari om 14.00 uur worden herdacht tijdens een dienst in de Immanuëlkerk, Schoenmakerstraat 1 in Delft. Aansluitend wordt hij begraven op begraafplaats Jaffa, Jaffalaan 10, Delft. Daarna is er gelegenheid tot samenzijn in de Immanuëlkerk. Gelegenheid tot condoleren is er donderdag 17 januari van 19.00 tot 20.00 uur op het adres Oostsingel 201 in Delft.
---

Corus garandeert schaaktoernooi tot en met 2013

Het Corus Schaaktoernooi in Wijk aan Zee zal ook in de komende vijf jaar blijven bestaan. Het staalbedrijf uit IJmuiden heeft dat bekend gemaakt bij de opening van het zeventigste toernooi. Dat betekent dat het toernooi in ieder geval ook het 75-jarig bestaan zal kunnen vieren.

Divisiedirecteur Marjan Oudeman van de Corus Group onderstreepte in een videoboodschap de band van Corus met het schaken en Wijk aan Zee. 'Het Corus Schaaktoernooi is een toernooi dat wij met trots sponsoren', liet zij weten.

Alle informatie over het toernooi is te vinden op de toernooisite van het Corus Schaaktoernooi.

---

Zondag 20 januari, Genna Sosonko, tijd: 20.00 - 22.00 uur