Ministerie van Defensie

ACTUEEL

14-01-2008 08:44

MINUUT STILTE TIJDENS BIJZONDER APPEL AFGHANISTAN

Militairen op Kandahar Airfield herdenken tijdens een bijzonder appel hun omgekomen collega's - Foto: Liepke Plancke, AVDD

Op verschillende locaties in Afghanistan zijn de omgekomen korporaal Aldert Poortema en soldaat der eerste klasse Wesley Schol herdacht. Ook werd stilgestaan bij het overlijden van twee Afghaanse militairen.

De lichamen van de Nederlandse korporaal en soldaat der eerste klasse Schol en de twee Afghaanse militairen, de soldaten Abdal Qodos en Boman Haider, zijn zondagochtend aangekomen op Camp Hadrian in Deh Rawod. âs Middags zijn vervoerd naar Kamp Holland in Tarin Kowt. Vanaf daar worden ze verder vervoerd naar Nederland. Op het kamp is een condoleanceruimte ingericht zodat de collega's in Tarin Kowt een laatste boodschap kunnen overbrengen.

Maandagochtend hebben de militairen van Camp Hadrian in een herdenkingsceremonie afscheid genomen van hun omgekomen collega's. Op Kandahar Airfield vond zondag om 10.00 uur lokale tijd een bijzonder appel plaats, waar de commandant van de Air Task Force het personeel toesprak. Vervolgens werd de vlag halfstok gehesen en namen alle aanwezigen één minuut stilte in acht.

Condoleanceregister

Gerelateerde links:
Persverklaring Commandant der Strijdkrachten
Nederlandse militairen omgekomen in Afghanistan (UPDATE)