Ingezonden persbericht


Persbericht

Morningstar Systems groeit hard binnen advocatuur en professional services

Meerssen, 14 januari 2008 - Morningstar Systems, specialist op het gebied van Context Management en Enterprise Content Management, heeft het jaar 2007 zeer succesvol afgesloten. In het vierde kwartaal werd zowel nationaal als internationaal een groot aantal nieuwe contracten getekend, met name binnen de advocatuur en professional services. De successen gaven een extra impuls aan de toch al mooie groeicijfers over 2007.

Morningstar Systems timmert goed aan de weg binnen de internationale advocatuur. Het Belgische advocatenkantoor Stibbe Brussels laat WorkSite 8 implementeren, evenals het Noorse topkantoor Wikborg Rein. In Duitsland gaat Morningstar WorkSite uitrollen in de twaalf vestigingen van het vooraanstaande advocatenkantoor Nörr Stiefenhofer Lutz, met in totaal 800 gebruikers. Binnen de Nederlandse advocatuurmarkt heeft Morningstar Systems zijn marktleidende positie verder weten te versterken. Stibbe Nederland, De Brauw Blackstone Westbroek en Houthoff Buruma kozen voor de Archive Management oplossing voor WorkSite. Adriaanse van der Weel en Ploum Lodder Princen, beide top-50 kantoren, schaften de digitale dicteeroplossing BigHand aan.

Het onafhankelijke advies- en onderzoeksbureau Significant bewijst dat WorkSite niet alleen een interessante oplossing is voor advocatenkantoren, maar voor alle organisaties die zich bezighouden met professionele dienstverlening. Het bureau gaat WorkSite inzetten voor betere stroomlijning van de documenthuishouding en kennismanagement. Ook adviesbureau Verdonck, Klooster & Associates is al enige tijd klant van Morningstar Systems. De WorkSite-toepassing die Morningstar daar heeft gerealiseerd is genomineerd voor de 'Applicatie van het Jaar'- Award van VIP, Vakblad voor documentmanagement.

René Beulen, sales manager bij Morningstar Systems: "Voor Morningstar Systems was 2007 een succesvol jaar dat wij met grote tevredenheid konden afsluiten. Niet alleen zijn we verhuisd naar Meerssen en overgenomen door I.R.I.S. Group, we hebben ook veel nieuwe collega's begroet en nationaal en internationaal een groot aantal succesvolle projecten afgerond. Naast de successen in de markt voor professional services hebben we ook veel nieuwe klanten geworven met het Livelink platform van Open Text. De gerealiseerde groei in omzet en winstgevendheid overstijgt dan ook alle prognoses!"

Morningstar Systems - Kruisstraat 1 - 6231 LJ Meerssen - Tel: 043 408 6600 - Fax : 043 408 6609 - e-mail: info@morningstarsystems.nl, internet: www.morningstarsystems.nl

Over Morningstar Systems
Morningstar Systems, onderdeel van I.R.I.S. Group, is specialist op het gebied van Context Management en Enterprise Content Management. Morningstar is gericht op het verbeteren van informatie-intensieve processen binnen en tussen bedrijven. Centraal daarbij staat de samenhang tussen gestructureerde gegevensbronnen (databases, applicaties) en ongestructureerde gegevensbronnen (e-mail, tekstdocumenten, presentaties enzovoort). Morningstar ontwikkelde een aantal implementatiemethoden en technieken die hebben geleid tot een nieuwe expertise aangeduid als 'Context Management'. Ter ondersteuning daarvan levert het bedrijf als gecertificeerd wederverkoper een aantal hoogwaardige toepassingen op het gebied van portalbouw, documentbeheer, klantbeheer, alsmede records-, workflow- en kennismanagement. Morningstar Systems is een vooraanstaand leverancier voor de advocatuur en heeft verder klanten in de sectoren petrochemie, farmachemie en financiële dienstverlening. Morningstar Systems is opgericht in 1996 en heeft vestigingen in Meerssen (hoofdkantoor), Amstelveen en Londen (UK). Morningstar Systems was winnaar van de VIP Applicatie van het Jaar Award 2004 en 2005. Meer informatie: www.morningstarsystems.nl


---

Voor redactionele informatie (Ref.: 0208):
Influx PR - Frieda Zieleman - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Tel.: 055 366 3034, e-mail: frieda@influx-pr.com