Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 14 januari

* AANRIJDING MET VRACHTWAGENS
MAASVLAKTE - De politie onderzoekt de toedracht van een aanrijding waarbij in totaal 4 vrachtwagens betrokken waren. Maandagochtend rond elf uur stonden enkele vrachtwagens in een file op de N15 in de richting van Europoort toen er een andere vrachtwagen achterop reed. De bestuurder had mogelijk de file over het hoofd gezien. Op het laatste moment stuurde de 50-jarige bestuurder naar links waardoor hij naast de vrachtwagen, ook de vangrail raakte. Zijn cabine klapte over de vangrail heen. De chauffeur uit Brielle is overgebracht naar het Zuiderziekenhuis voor behandeling van zijn verwondingen. Zijn heup was uit de kom en hij had een breuk bij zijn heup. De man was gebotst op een vrachtwagen met daarin een stel van Hongaarse afkomst. De chauffeur, een 34-jarige man uit Rotterdam, en zijn partner, een 23-jarige Rotterdamse, raakte ook gewond en zijn overgebracht naar het Erasmus MC ziekenhuis. De man was met hoofdletsel wel aanspreekbaar. De vrouw was ook aanspreekbaar en had diverse blauwe plekken. Er is ook nog een vierde gewonde, een chauffeur, overgebracht naar het ziekenhuis, maar deze kon na een controle weer naar huis. Om 15.30 uur was de weg nog steeds afgesloten. Alle wrakken waren toen weggesleept. Alleen het asfalt moet nog gereinigd worden door Rijkswaterstaat, mogelijk kan dit nog twee a drie uur duren. De vrachtwagens vervoerden geen lading.


* OVERTREDER MET ALCOHOL AANGEHOUDEN
FEIJENOORD-RIDDERSTER / AFRIKAANDERWIJK - De politie heeft een man aangehouden die met alcohol op de openbare weg stond. Zondagmiddag rond vier uur zagen surveillerende agenten een man staan op de Hillelaan met een geopend blik bier. De verdachte, een 43-jarige Rotterdammer, is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. De man bleek een tas bij zich te hebben die geprepareerd was voor winkeldiefstal. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.


* AANHOUDINGEN NA SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM AFRIKAANDERWIJK - Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster hebben zondagavond vier personen aangehouden. Het viertal; twee mannen en twee vrouwen worden verdacht van het schieten met een vuurwapen. Rond tien over tien werd er gemeld dat er geschoten werd aan de Leeuwensteinstraat. Agenten waren snel aanwezig en aan de hand van het signalement en een beschrijving van de auto van de verdachten konden deze aangehouden worden op de Leeuwensteinstraat. Het viertal: afkomstig uit Rotterdam en Barendracht in de leeftijd van 18 tot 21, is overgebracht naar het politiebureau in afwachting van het onderzoek. In de auto werd een vuurwapen aangetroffen. Dit is in beslag genomen. Bij de schietpartij raakte niemand gewond. De zaak wordt verder onderzocht.


* STOK TEGEN AUTO AMBULANCE: VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM ZUIDERPARK - Politieagenten hebben zondagavond een jongen aangehouden. Rond half negen reed de politieauto achter een ambulance aan naar een melding. Op de Kromme Zandweg stonden een aantal jongeren. Eén van hen gooide een stok tegen de voorzijde van de ambulance. Hierop is de politieauto achter de jongen die de stok gooide aangereden. Deze rende het park in. Na een korte achtervolging werd de dader aangehouden. De 17-jarige Rotterdammer had van de schrik in zijn broek geplast. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* VROUW GEWOND DOOR MUNITIE
ROTTERDAM - Politieagenten van district Zuid hebben zondagavond een man aangehouden. De 26-jarige Rotterdammer wordt verdacht van het verwonden van zijn moeder in hun woning aan de Aarnoudstraat. Rond half negen kneep hij met een waterpomptang in munitie (losse flodders) waardoor deze knalden. Eén van de kogels vloog de woonkamer van zijn moeder in en knalde uit elkaar waardoor de 64-jarige vrouw gewond raakte. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis. Haar zoon is aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De verwonding van de vrouw bleek oppervlakkig te zijn en zij mocht korte tijd later weer naar huis.


* AANHOUDINGEN NA HUISELIJK GEWELD
BERKEL EN RODERIJS - Politieagenten van district Noord hebben zondagavond een man en een vrouw aangehouden. Rond kwart voor acht werd gemeld dat een vrouw mishandeld werd in haar woning aan het Deventerpad. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig. Bij de woning aangekomen bleek na kort onderzoek dat zowel de man, 36, als zijn vrouw, 25, verdacht worden van het mishandelen van elkaar. Hierop zijn ze beide aangehouden, overgebracht naar het
* AUTO TE WATER, VROUW ALSNOG OVERLEDEN
ROTTERDAM CENTRUM - De 34-jarige Rotterdamse vrouw die vrijdagavond zwaargewond raakte nadat de auto waarin zij zat ze water raakte is zaterdag overleden. Vrijdagavond reed het voertuig rond elf uur door nog onbekende oorzaak de Nieuwe Maas in. Duikers haalden de twee inzittenden uit de het voertuig waarna ze gereanimeerd werden. De 33-jarige man overleed enkele uren later. De vrouw is zondagavond alsnog overleden. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.


* AANHOUDINGEN NA VECHTPARTIJ
Politieagenten van district Centrum hielden in de nacht van zondag op maandag vier mannen aan. Nadat er een vechtpartij bij een horecagelegenheid op het Stadhuisplein gemeld werd, waren gealarmeerde agenten snel aanwezig. Hier aangekomen bleek dat er gevochten werd tussen vier klanten en portiers. De klanten waren aangesproken op hun gedrag in de horecagelegenheid waarna zij agressief werden tegen de portiers en twee ruiten ingooiden. De portiers wezen kwart over twee vier verdachten aan; 3 Rotterdammers (19, 20, 24) 1 inwoner van Delft (19). Zij zijn aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* OPENBARE DRONKENSCHAP LEIDT TOT AANHOUDING

ROTTERDAM CENTRUM - Politieagenten hebben zondag in de vroege ochtenduren een man aangehouden. De 44-jarige Hagenaar trapte rond half zes tegen het deurportier van een revalidatiecentrum aan de Westersingel. Op het moment dat ook andere deurkozijnen het moesten ontgelden is hij aangehouden. Uit de blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. Hierop is hij overgebracht naar het politiebureau en ingesloten om zo te ontnuchteren. Hij heeft een bekeuring voor openbare dronkenschap gekregen.


* ONDERZOEK NAAR VERNIELING
VLAARDINGEN - De politie onderzoekt de toedracht van een incident waarbij aan diverse auto's vernielingen waren gepleegd. Zondagochtend rond kwart over elf kreeg de politie melding dat aan diverse auto's beschadigingen waren gepleegd. Op de Billitonlaan stonden drie auto's geparkeerd waarvan de linkerbuitenspiegel eraf was getrapt. Van één auto was ook de rechterbuitenspiegel eraf getrapt. Ook was van een auto de achterruit beschadigd. De politie onderzoekt wie ervoor verantwoordelijk is.


* VERNIELING MET VUURWERK
MAASSLUIS - De politie heeft bemiddeld bij een incident waarbij door vuurwerk een vernieling is gepleegd op een auto aan de Mesdaglaan. Zondagmiddag rond vier uur kreeg de politie melding dat een vernieling was aangebracht door vuurwerk. Ter plekke op de Mesdaglaan bleek dat een 8-jarige uit Maassluis en een 10-jarige uit Pijnacker vuurwerk hadden gelegd op de motorkap van een 41-jarige uit Maassluis. Agenten bemiddelden en zorgden dat de schade onderling zal worden afgehandeld. De jongens boden hun excuses aan.


* EXPLOSIE IN WONING
STELLENDAM - De politie onderzoekt de toedracht van een explosie in een woning. Zondagavond rond half elf kreeg de politie en brandweer de melding van een explosie in een huis aan de Molenkade. De 87-jarige bewoner van het huis was op dat moment aanwezig samen met zijn hond. De man is door ambulancepersoneel behandeld in de achtertuin van de woning en overgebracht naar een brandwondencentrum in het Zuiderziekenhuis. Een buurman heeft hulp geboden bij het uit de woning halen van de gewonde man. De hele woning was door de klap onbewoonbaar geworden. Ook een aangrenzende woning en enkele geparkeerde auto's liepen door de klap schade op. De hond is na een reddingsactie door de brandweer en een dierenarts, door de dierenambulance afgevoerd voor behandeling en opvang. De politie onderzoekt de toedracht.


* OPLICHTER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een oplichter aangehouden die een parkeerautomaat had vernield. Zondagmiddag rond kwart voor vier kreeg de politie melding dat een parkeerautomaat zou zijn vernield en dat er iemand bij de slagboom zou staan die geld vroeg aan mensen die het parkeerterrein bij een zwembad aan de Maasboulevard wilden verlaten. Deze man zou dan zorgen dat de slagboom steeds omhoog ging. Agenten zagen dat dit inderdaad het geval was, en arresteerden de 12-jarige Schiedammer waarna ze hem overbrachten naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* MAN OP GESTOLEN FIETS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-OOST / CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft een man aangehouden die reed op een gestolen fiets. Zondagavond rond half zeven zagen surveillerende politiemensen een man op de Kanaalweg fietsen op een fiets waarvan de verlichting niet in orde was. Ze controleerden de man en de fiets, waaruit bleek dat de fiets gestolen was. Ze hielden daarop de 41-jarige man uit Capelle aan den IJssel aan, brachten hem over naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek.


* AANHOUDING VERNIELER
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een jongen aangehouden die verdacht wordt van vernieling van fietsen bij de fietsenstalling bij treinstation Alexander te Rotterdam. Zondagochtend rond acht uur hield de politie een 15-jarige jongen uit Rotterdam aan die verdacht wordt van het vernielen van fietsen stonden geparkeerd in een fietsenstalling bij het treinstation. Agenten brachten de jongen over naar een politiebureau en sloten hem in voor nader onderzoek.


* JOYRIDER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM WEST - Politieagenten hebben zondagavond een joyrider aangehouden. De 20-jarige automobilist viel op doordat hij rond negen uur voor het oog van surveillerende agenten met gierende banden en hoge snelheid over de Vierhavensstraat reed. Hierop is hij aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de jonge Rotterdammer niet in het bezit was van een rijbewijs maar toch met een auto naar een feestje wilde. Hij is overgebracht naar het politiebureau en zijn vader, de rechtmatige eigenaar van het voertuig, is gewaarschuwd. De man is bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs en voor zijn agressieve rijgedrag.

Uitgave zondag 13 januari

* TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR CARJACKING

Politiemensen hebben de afgelopen nacht twee mannen uit Rotterdam aangehouden. Ze worden verdacht van carjacking zaterdagavond op het Weena. Omstreeks zeven uur stond een 23-jarige automobilist met zijn Fiat Punto voor de stoplichten op het Weena, richting Stationsplein. Twee mannen kwamen op de wagen toelopen en bedreigden hem verbaal. Hij werd gedwongen de sleutels van de wagen af te geven. De daders reden weg en raakten daarbij nog een andere personenauto, die schade opliep.
In de vroege zondagmorgenuren, rond half vijf, zag een surveillerende politieman op zijn dienstmotorfiets een auto staan onder de steunbogen van het Marathonviaduct. Een plaats waar normaal geen auto's staan. Hij sprak de twee inzittenden aan om hen te controleren. Na overleg met het bureau bleek dat de wagen (Fiat Punto) gesignaleerd stond als gestolen. Er werd direct assistentie gestuurd. Toen het tweetal een politiewagen zag naderen vluchtte één van hen. Hij kon snel in de omgeving worden aangehouden, hij had zich verstopt onder een auto. De andere was blijven staan. Het tweetal, 20 en 33 jaar oud uit Rotterdam is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.