Leefbaar Rotterdam

maandag, januari 14, 2008

Nog steeds geen schot in Essalam moskee

In 2003 werd na een hoop bombarie begonnen met de bouw van de Essalam moskee, nabij de Kuip. Het is nu inmiddels 2008 en de oplevering van de moskee laat nog altijd op zich wachten. Leefbaar Rotterdam stelde hier vorig jaar al vragen over, maar ondanks dat het stadsbestuur meldde niet langer bereid te zijn de afronding van de bouw zijn eigen loop te laten hebben, lijkt er weinig schot in de zaak te zitten.

In de beantwoording op de vragen van Leefbaar raadslid Henk Sonneveld, gaf het college voorts aan dat hun bemoeienis vooralsnog gericht was op de voortvarende voltooiing van de bouw en de spoedige ingebruikname van de moskee en dat het vertrouwen wordt aangetast, wanneer afspraken geen geldingskracht blijken te hebben en zonder enige berichtgeving worden genegeerd.

Nu, bijna 8 maanden verder, moet Leefbaar Rotterdam constateren dat de voltooiing van de Essalam moskee niet veel dichterbij is gekomen, vergeleken met de staat waarin de bouw op 31 mei 2007 verkeerde. Bij het leggen van de eerste steen werd door Leefbaar al gesproken over het dieptepunt van de integratie. Het wordt nu ook een dieptepunt op het gebied van het nakomen van afspraken. Het wordt dus geen moskee waar de Marokkaanse gemeenschap in onze stad trots op kan zijn. De ervaring in de vorige collegeperiode was ook al dat de heren van het moskeebestuur wegbleven als een afspraak ze niet uitkwam. Dan waren ze ziek, of zwak, of in Marokko, of alles tegelijk. Blijkbaar hebben ze nog niet veel geleerd. Deze moskee is echt een symbool voor alles wat mis is met de integratie in ons land, aldus fractievoorzitter Ronald Sørensen. Hij stelde namens Leefbaar Rotterdam, dat van de meet af aan al niet zat te wachten op de bouw van de moskee, wederom vragen aan het college van B&W.

Klik hier voor de schriftelijke vragen van Ronald Sørensen Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om commentaar te kunnen geven...
Rechts boven in de hoek kunt u dit doen.