Gemeente Den Haag

Winnaars eindejaarsquiz bekend

Inez Endert-de Graauw uit Den Haag is de winnares van de eindejaarsquiz van de gemeente Den Haag op www.denhaag.nl. Zij had maar liefst negentien van de twintig vragen goed, en noemde volgens juryvoorzitter Frits Huffnagel het mooiste memorabele moment van 2007: een verhaal over haar Haagse huwelijk in het oude stadhuis aan de Groenmarkt.

Dit jaar is de tweede keer dat de Haagse eindejaarsquiz werd gehouden. Deelnemers werd gevraagd 20 vragen beantwoorden en het meest memorabele moment van 2007 aangeven. In totaal deden 353 deelnemers mee. Kandidaten kwamen uit heel Nederland, maar de overgrote meerderheid kwam echter gewoon uit Den Haag.

De tweede plaats gaat naar Vera Smits uit Wateringen; haar meest memorabele moment was de opening van het Glazen Huis door prins Willem-Alexander. Ook zij had negentien vragen goed; een hele vooruitgang ten opzichte van vorig jaar toen ze met minder dan tien goede antwoorden nog genoegen moest nemen met de troostprijs!

Sanneke Halfwerk uit Den Haag werd derde en won een Haags verrassingspakket met haar verhaal over Beatstad 2007.
---


1e prijs: dinerbon

Inez Endert-de Graauw (Den Haag):

"Mijn meest memorabele Haagse moment was heel persoonlijk: op 15 juni 2007 ben ik getrouwd met mijn grote liefde. We hebben geen van beiden in Den Haag onze wortels, maar we wonen er alweer drie jaar met veel plezier. Het was voor ons een bewuste keuze om in Den Haag te trouwen, in relatief korte tijd zijn we ons er prima thuis gaan voelen en de stad biedt aan trouwlustige stellen ook prima mogelijkheden. We hebben gekozen voor het stijlvolle oude Stadhuis aan de Groenmarkt als trouwlocatie. Een prachtig gebouw, en het werd ook een hele leuke ceremonie, niet in de laatste plaats door onze fijne trouwambtenaar! Daarna wandelend door de Passage (prachtige lichtval!) naar Dudok voor onze huwelijksborrel. Tot slot een heerlijk uitgebreid diner in een van onze favoriete restaurants. De prachtige fotoreportage die we 's ochtends in het nieuwe stadhuis, het IJspaleis, hebben gemaakt is een tastbare herinnering aan een geweldige dag, die voor eeuwig in ons geheugen gegrift staat."


2e prijs: Haags boekenpakket

Vera Smits (Wateringen):

"Het Glazen Huis, en in het bijzonder de opening door Prins Willem-Alexander. Omdat ik aan het Plein werk kon ik vanuit mijn kamer mooi zien hoe de mensen al rennend nog een glimp van hem probeerden op te vangen, terwijl hij door de achterdeur naar zijn auto werd geloost. Trouwens de hele periode met het Glazen Huis was heel bijzonder."


3e prijs: Haags verrassingspakket

Sanneke Halfwerk (Den Haag):

"Voor mij was Beatstad 2007 op zaterdag 1 september 2007 met optredens van VanVelzen, Ilse DeLange, DI-RECT en P!NK het meest memorabele Haagse moment van 2007. De sfeer op het Malieveld was fantastisch! En het feit dat de opbrengst van Beatstad 2007 aan het Rode Kruis is gedoneerd maakt het moment nog meer memorabel. Een mooie avond voor mijn vrienden en mij en een mooier leven voor mensen elders op deze wereld die alle hulp verdienen!"

De goede antwoorden zijn hier te lezen.