Gemeente Maasgouw


Nieuwe wijkagenten

Op 1 januari 2008 legden Erik Schweitzer en John van den Beuken hun functie als wijkagent van de gemeente Maasgouw neer. Op deze dag werd het stokje overgedragen aan Odette Joskin en Hay Janssen. De nieuwe wijkagenten stellen zich hierbij aan u voor:

Odette Joskin, vanaf 1 januari 2008 wijkagent voor de gemeente Maasgouw, met name voor de kernen Brachterbeek, Linne, Maasbracht, Ohé en Laak en Stevensweert.

Hay Janssen, vanaf 1 januari 2008 wijkagent voor de gemeente Maasgouw, met name voor de kernen Beegden, Heel, Panheel, Thorn en Wessem. Voorheen wijkagent van de gemeente Nederweert.

Wat is/doet een wijkagent?
De wijkagent is eht politieaanpsreekpunt voor de inwoners, verenigingen en instellingen van de gemeente Maasgouw. Een wijkagent kan zijn werk uiteraard niet alleen uitvoeren. Hij heeft binnen de basiseenheid enkele politiemedewerkers tot zijn beschikking voor het gebiedsgericht werken in zijn wijken. Tevens wordt een groot aantal zaken aangepakt met integrale veiligheidspartenrs. Hierbij moet u denken aan de gemeente, woningbouwverenigingen, bureau jeugdzorg, scholen, Riagg enz.

Als inwoner van de gemeente Maasgouw bent u een belangrijke schakel! U ziet en hoort immers wat er in uw omgeving gebeurt. Graag willen de wijkagenten gebruik maken van uw kennis van uw buurt, uw wijk en uw leefomgeving. Samen met u willen zij het een stukje veiliger en leefbaarder maken.
Wanneer u melding doet bij de gemeente, de politie of de wijkagenten dan proberen de wijkagenten ervoor te zorgen dat "het probleem", al dan niet in gezamenlijkheid, wordt opgepakt en waar mogelijk wordt opgelost. Alle geregistreerde meldingen worden zo veel mogelijk naar u teruggekoppeld.
Politie bereikbaarheid
Bij spoed: 112
In overige gevallen: 0900-8844

Via dit laatste nummer kunt u ook afspraken maken met of informatie doorgeven aan de wijkagenten. Tevens kunt u dit nummer bellen om een afspraak te maken voor het doen van aangifte, waarbij u zelf kunt aangeven waar u aangifte wilt doen. Daarnaast bestaat de meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Via het nummer 0800-7000 kunt u anoniem melding doen van misdrijven waarvan u vindt dat de politie kennis moet dragen. Heeft u informatie voor de wijkagenten of heeft u behoefte aan informatie en/of voorlichting over de politie of over een bepaalde zaak, dan kunt u bellen of mailen met 0900-8844 of mailen met:
- odette.joskin@limburg-noord.politie.nl

- hay.janssen@limburg-noord.politie.nl

* Publiekscentrum

* Markt 36 Maasbracht

* Telefoon 0475 85 25 00