Gemeente Helmond


Eenmalige tegemoetkoming voor schoolkosten

Ouders van schoolgaande kinderen met een minimum inkomen krijgen een eenmalige tegemoetkoming in de schoolkosten.

De gemeenteraad heeft besloten om een eenmalige tegemoetkoming te geven aan ouders van schoolgaande kinderen met een minimum inkomen. De raad gaat ervan uit dat kinderen in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar hoge schoolkosten hebben. Als tegemoetkoming krijgen deze gezinnen een eenmalig bedrag.

De regeling is voor Helmondse gezinnen met een minimum inkomen (tot 110%) en schoolgaande kinderen in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar. Als het inkomen hoger is komt men niet in aanmerking voor de regeling. Onafhankelijk van het aantal kinderen is de hoogte van de tegemoetkoming 106,00 per gezin. Het bedrag wordt aan de ouders betaald.

Waar en wanneer aanvragen
De tegemoetkoming kan éénmaal tot 1 maart 2008 worden aangevraagd. Aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar bij de Zorgpoort, Penningstraat 53, telefoonnummer (587860) Na 1 maart zullen de aanvragen zo spoedig mogelijk afgehandeld worden.

Voorwaarden
Aan de regeling zijn een aantal voorwaarden verbonden die onder andere betrekking hebben op het maximale inkomen.

Leeftijd: jonger dan 65
max. netto inkomen excl. vakantietoeslag
Gehuwd 1.321,16
Alleenstaande ouder 1.189,05

Voor het controleren van het inkomen moeten kopieën van de volgende stukken worden overgelegd:
een loon- of uitkeringsspecificatie van de laatste maand. Wanneer er wisselende inkomsten zijn, de specificaties van de laatste 3 maanden; laatste volledige bankafschrift van lopende rekeningen en spaarrekeningen.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij de Zorgpoort, Penningstraat 53, telefoonnummer 587860