Cursus "Frans op de winkelvloer" speelt in op wens lokale ondernemer

14/01/2008 16:32



Hoofdbedrijfschap Detailhandel



Bij de lokale Servicepunten detailhandel kunnen ondernemers terecht met al hun vragen op het gebied van arbeid en ondernemen. Bij het Maastrichtse Servicepunt kunnen ondernemers de cursus "Frans op de winkelvloer" volgen. Vandaag hebben de eerste 15 deelnemers hun certificaat ontvangen. De cursus is mogelijk gemaakt door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD), in samenwerking met het lokale ROC. Inmiddels hebben al meer dan 100 cursisten zich aangemeld voor de nieuwe serie trainingen.

In Nederland is steeds meer sprake van niet Nederlandstalig winkelpubliek. Zeker in de grensregio's zijn zij een belangrijke doelgroep voor de lokale ondernemers. Bij het Maastrichtse Servicepunt Detailhandel leefde al jaren een specifieke wens: Franstalige klanten beter te woord staan in de winkel. Door de centrale ligging dichtbij de grens met Wallonië trekt Maastricht namelijk veel Franstalig winkelpubliek. Betere talenkennis van winkelpersoneel is niet alleen klantvriendelijker, het draagt ook bij aan de koopbereidheid van de klant.

Op maat gemaakt
De cursus is voor ondernemers op maat gemaakt. Dat houdt in geen overbodige theorie en grammatica, maar volledige aandacht voor de winkelpraktijk. Om deze praktijk zo goed mogelijk na te bootsen worden ook twee "native speakers" uit Franstalig België ingezet. Momenteel werkt het HBD aan een cursusboek zodat de cursus op meerdere plaatsen in het land gegeven kan worden. Er komt ook een Engelse en een Duitse variant.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/

Hoofdbedrijfschap Detailhandel