Gemeente Venlo


Reconstructie Kerkstraat Tegelen van start

14-1-2008

Wethouder Herman Janssen heeft in het kader van werk in uitvoering op maandagochtend 14 januari het startsein gegeven voor de reconstructie van de Kerkstraat in Tegelen. De reconstructie is onderdeel van het Centrumplan Tegelen.

Met een mobiele kraan haalde wethouder Herman Janssen de eerste klinkers uit de bestrating. Na deze officiële starthandeling nemen de vaklui het over. Zij verwijderen eerst de verharding waarna een infiltratieriool wordt aangelegd, hierdoor komt regenwater via een waterdoorlatende rioolbuis in de bodem terecht. Verder komt er een evenementenaansluiting (stroom) en hangende straatverlichting. Daarnaast komt er nieuwe bestrating te liggen, waarvan de straatstenen in overleg met de bewoners en ondernemers zijn uitgekozen. Er komt een speciale blindengeleidestrook, niet van steen maar van stalen roosters. Dit is een geheel nieuwe techniek en een primeur voor Nederland.

Kinderen van zeven verschillende basisscholen ontwerpen en maken onder leiding van kunstenaars boombanken met mozaïek. In totaal maken zij drie exemplaren, waarvan er een op de Kerkstraat komt te staan. De andere twee komen op het Wilhelminaplein en op de hoek van de Spoorstraat en de Grote straat.

De werkzaamheden zijn klaar voor Koninginnedag.

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie:

Chantal Schouten
Medewerker bestuurlijke communicatie
tel. 077-359 6692