Stadsdeel Zeeburg

Jongeren Zwerfvuilteams van start

14 januari 2008

De Jongeren Zwerfvuilteams zijn van start gegaan in de Indische Buurt. Wethouder Jan Hoek was er bij en hielp de kinderen mee de straten schoon te maken. Gehuld in oranje hesjes en gewapend met een knijpstok gingen de kinderen op pad. Ze waren apetrots op de vele complimenten die ze kregen.

kinderen.jpg (39 Kb)

Vanaf deze week lopen er dus elke woensdag teams door van kinderen tussen de 7 en 13 jaar door de buurt om zwerfvuil op te rapen. Daarmee sparen ze voor een cadeau. De teams worden begeleid door een volwassen vrijwilliger en lopen een vaste route in hun eigen buurt. Zij worden op twee locaties ingezet. De Wijkmeesters en Vrouwenempowermentcentrum VONK leverden de locaties op het Atjehplein en het Ambonplein.

janhoek.jpg (54 Kb)

De kinderen waren erg enthousiast. Ze kregen veel complimentjes van bewoners in de buurt. Wethouder Jan Hoek vond het ook goed om een keer mee te gaan. 'Kinderen leren zo dat je vuil niet zomaar op straat moet gooien en ze hadden er veel plezier in. Het is ook geen vies werk. De kinderen raken het vuil niet met de handen aan, alleen maar met die knijpstok, wat voor sommige nog een hele uitdaging was.'

Kinderen die nog mee willen doen, kunnen zich opgeven bij de Wijkmeesters, bij VONK of kunnen een formulier downloaden.

meisje.jpg (42 Kb)