Travel Unie International Nederland N.V.

TUI WESTERN EUROPE GROEPEERT HOTELCONTRACTING VOOR AUTOVAKANTIES

Rijswijk, vrijdag 11 januari 2008 - TUI Western Europe bestaat uit de toerismeactiviteiten van TUI Nederland (Holland International, Arke, KRAS, ArkeFly), TUI België (Jetair, VIP Selection, Sunjets) en TUI Frankrijk (Nouvelles Frontières, TUI France). Sinds 2003 worden de contracten voor vliegvakanties gezamenlijk voor deze drie landen afgesloten onder de naam Contracting Western Europe (CWE). Vanaf 1 januari 2008 worden ook de hotelcontracten voor autovakanties gecentraliseerd in het CWE team.

Het CWE team werd in 2003 samengesteld uit contract managers die voorheen actief waren in het contracteren van de vliegvakantie voor elke van de drie landen (Nederland, België en Frankrijk). Dit team wordt nu uitgebreid met een apart team âOverlandâ. De overschakeling naar een gecentraliseerd team voor de Overland contracten vindt plaats in fases met ingang van het winterseizoen 2008-2009. Voor zomerseizoen 2010 zal de overschakeling afgerond zijn.

De doelstelling van CWE is om met de gecentraliseerde inkoop een basis te leggen voor een nog sterker product management. Bij de gezamenlijke afsluiting van contracten wordt volledig rekening gehouden met de specifieke behoeften van de vakantiegangers in elk van de drie landen.

Het CWE team staat sinds 1 januari 2007 onder leiding van Arjan Kers, Director TUI Contracting Western Europe. Gijs Himpe, voorheen Head of Contracting Car Holidays bij Jetair, werd per 1 januari 2008 Head of Contracting CWE Overland.

In december vergaderde het CWE team over haar strategische inkoopplanning voor winterseizoen 2008/2009 en zomer 2009. Dit gebeurde in het kader van een team building evenement in het Spaanse Asturias.