FNV Bouw

datum: 14-01-2008 / bericht: 1 van 28

FNV Bouw: deeltijdpensioen in 2008 hoog op de agenda

Pensioenen is voor 2008 één van de speerpunten van FNV Bouw. Met name deeltijdpensioen behoeft extra aandacht. "Dit is de uitkomst van een vorig jaar gehouden enquête, waarin veel leden van de bond te kennen gaven dit een belangrijk onderwerp te vinden", zegt voorzitter Dick van Haaster van FNV Bouw in zijn nieuwjaarstoespraak. "Eerder met pensioen is gewenst en staat onder druk. Voor veel werknemers is door allerlei factoren de pensioenuitkering niet altijd toereikend om eerder uit te kunnen stappen. Daarom gaan wij ons hard maken voor deeltijdpensioen. Want later een goed pensioen, betekent dat je er nu wat aan moet doen."

Opvallend is dat deeltijdpensioen in het onderzoek veel hoger scoorde dan de maatregel om minder pensioenpremie te betalen. Terwijl die maatregel toch netto meer geld oplevert. "Het geeft aan hoe belangrijk onze leden dit onderwerp vinden", geeft Van Haaster aan. "FNV Bouw is voor keuzevrijheid. Mensen moeten kunnen kiezen om eerder te stoppen met werken of langer door te werken, maar ook om gedeeltelijk door te werken en met deeltijdpensioen te gaan. Daar waar dat nog niet mogelijk is in pensioenregelingen moeten we dat mogelijk gaan maken. Dit hoort bij goed leeftijdsbewust personeelsbeleid om gezond het pensioen te halen."

Deeltijdpensioen levert voor werknemers veel voordelen op. Van Haaster: "Het zorgt ervoor dat mensen niet abrupt hoeven te stoppen met werken maar dat er sprake is van een meer geleidelijke overgang. Verder is het in geval van een te lage pensioenopbouw om volledig te kunnen stoppen middels deeltijdpensioen toch mogelijk om met redelijk inkomen (deels door middel van werk en deels pensioenuitkering) gedeeltelijk eerder te stoppen. Ook is het mogelijk om het rustiger aan te kunnen doen qua werk en toch ook door te gaan met (gedeeltelijke) pensioenopbouw." Ook voor de sectoren levert het winst op. Er is immers sprake van (gedeeltelijk) behoud van gekwalificeerde arbeidskrachten. En ouderen kunnen In minder (werk)tijd wellicht (relatief) productiever zijn. Voor de economie betekent dit dat de arbeidsparticipatie toeneemt, ten minste in vergelijking tot het gegeven dat mensen volledig eerder stoppen.

In het pensioenreglement BPF Bouw is de mogelijkheid tot deeltijdpensioen opgenomen indien er overeenstemming tussen werkgever en werknemer hierover bestaat. Maar hoe werkt dit in de praktijk? Van Haaster: "Dat vergt nader onderzoek. We zouden in elk geval moeten afspreken dat werkgevers moeten meewerken. Dus zonodig in CAO's het recht op deeltijdpensioen verbeteren."

E. v. H.