Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

14 januari 2008

Stephen Shropshire artistiek leider NND/Galili Dance

Het bestuur van Noord Nederlandse Dans/Galili Dance benoemt Stephen Shropshire per 1 januari 2009 als artistiek leider. Hij volgt hiermee Itzik Galili op die sinds 1997 artistiek leider is. Met de keuze voor Shropshire continueert NND/ Galili Dance een dansgezelschap waarbij artistiek eigenzinnige en kwalitatief hoogstaande programma's worden gemaakt en waarbij het dansklimaat in het Noorden een nieuwe impuls krijgt. Door de komst van Shropshire zal de naam van het gezelschap vanaf 2009 veranderen.

De Amerikaan Stephen Shropshire ( Miami, 1972) genoot zijn opleiding aan de Juilliard School in New York. Hij danste bij het Juilliard Dance Ensemble en het American Repertory Ballet. Van 1999 tot 2005 werkte hij bij NND/Galili Dance en maakte in die periode acht werken voor het gezelschap. Sindsdien is hij een veelgevraagde choreograaf in binnen- en buitenland voor onder andere Scapino Ballet Rotterdam, Station Zuid, Icelandic Dance Company en Norrdans. In 2007 maakte hij in opdracht van het Holland Dance Festival voor Diversions Dance Company de voorstelling Sugarwater.

NND gaat met Shropshire vanaf 2009 een nieuwe fase in. Het gezelschap wil naast Shropshire een nieuwe generatie choreografen de kans geven om zich te ontwikkelen en voorstellingen te maken. Sterker dan voorheen wil NND daarbij eigen talent de uitdaging en kansen bieden zich te ontplooien.

Voor verdere informatie, interviews en foto's

NND/GALILI DANCE
Brigitte De Goeij, zakelijk leider
tel: 050-5799441
fax: 050-5799462
www.galilidance.com