Covide als SaaS vanaf januari 2008 compleet

Barneveld, 14 januari 2008 - Diverse fora melden, dat 2008 het jaar zal worden van SaaS, Software as a Service. Als dat klopt, heeft het open source projectteam van Covide met de release van versie 8.1 precies op tijd gemeld de grote roadmap voor het SaaS-model als afgerond te beschouwen.

Voor CRM, Groupware, VoIP en CMS is in de afgelopen acht jaar onder de merknaam Covide een totaalpakket gerealiseerd, dat door middel van het SaaS-model kan worden gehuurd via het internet tegen een vast maandelijks tarief. Covide kan echter ook als ASP-server op locatie worden ingezet.

Met de vier genoemde producten als tafelpoten is een compleet integreerbaar platform gerealiseerd voor de marketing en communicatie van suspect tot en met een tevreden klant. Covide zelf noemt het een Virtueel Kantoor, omdat de complete interne communicatie en alle contacten met klanten middels het systeem loopt. Van email en supportafhandeling tot en met de telefooncentrale; van gevonden worden door nieuwe relaties tot en met het onderhouden van bestaande relaties. "Met de integratie van Google Apps heeft het projectteam de bestaande grote roadmap helemaal afgerond. De komende jaren zal ingezet worden bij research & development op verbeteringen van wat er nu staat en uitbreidingen op detail." aldus Willem Massier van Terrazur internet professionals, het Nederlandse bedrijf dat aan de basis stond van wat inmiddels een wereldwijd gebruikte suite is.

"2008 zal voor ons vooral in het teken staan van de vermarkting van de suite en onderdelen daarvan via het SaaS-model. De tijd lijkt er rijp voor. Dat maken we op uit zowel de diverse publicaties die momenteel verschijnen als ook de enorme ontwikkelingen op het gebied van breedband, waar we met name in Nederland getuige van zijn."

---