Politie Zaanstreek-waterland

Politie Zaanstreek-Waterland
Nieuwsberichten : maandag 14 januari 2007

Inbraak dierenarts

Oosthuizen, zondag 13 januari 2008, 22:53 uur.
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in de dierenartsenpraktijk aan de Sluisweg. De voordeur en binnendeuren bleken opengebroken. De sloten waren geforceerd en het gehele pand werd doorzocht waarbij veel rommel werd gemaakt. Er wordt geld en er worden medicijnen vermist. Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in. Eventuele getuigen van de inbraak worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Beemster/Zeevang via 0900-8844.

Geen helm en rijbewijs

Assendelft, zondag 13 januari 2008.
Agenten zagen tijdens een surveillance twee bromfietsen rijden waarvan de bestuurders geen helm droegen. Ook een passagier was niet voorzien van de verplichte valhelm en er zat geen kentekenplaat op het voertuig. Eén bromfietser werd aan de kant gezet. Hij kon zich niet legitimeren en moest mee naar het bureau. De andere bromfietser ging er met zijn passagier vandoor maar zij konden bij pont Buitenhuizen worden aangehouden. Aan het politiebureau werd de identiteit van de betrokkenen vastgesteld en kregen zij enkele bekeuringen. Drie boetes werden uitgeschreven voor rijden zonder helm, één voor niet legitimeren, een voor nog geen 16 jaar oud een bromfiets besturen, en één voor rijden zonder rijbewijs. De overtreders waren 14, 15 en 16 jaar oud en woonachtig in Assendelft.

Door het lint

Purmerend, zondag 13 januari 2008.
De politie heeft geweld moeten gebruiken om een 22-jarige man uit Purmerend die 'door het lint' was gegaan uit zijn woning te halen. De man zou door een aandoening gewelddadig zijn geworden, de inboedel hebben vernield en familieleden hebben mishandeld. Hij werd met handboeien om naar het bureau gebracht en ingesloten. De hulpverlening werd in kennis gesteld en de man werd de volgende dag na verhoor heengezonden.

Huiselijk geweld

Zaandam, zondag 13 januari 2008.
Een 37-jarige Zaandammer is door de politie aangehouden omdat hij wordt verdacht van mishandeling. De man zou, nadat hij beschonken thuis zou zijn gekomen, zijn vrouw hebben geschopt en geslagen. Toen een dochter tussenbeide kwam zou hij haar aan de haren hebben getrokken. De verdachte werd in de loop van de dag na verhoor en in opdracht van de officier van justitie in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Opgevoerde bromfietsen

Zaandam, zaterdag 12 januari 2008, 14:00-16:00 uur
Tijdens een bromfietscontrole op de Nicolaasstraat werden afgelopen zaterdag, in verband met de landelijke politiestaking, vooral veel waarschuwingen uitgedeeld. Van één voertuig, dat op de rollentestbank een snelheid van 91 km per uur haalde, vorderden agenten het kentekenbewijs in. De overige vier bestuurders die ook op een (minder ver) opgevoerde brom- of snorfiets reden, kregen een waarschuwing. Ook een bromfietser die de helm niet op de juiste wijze droeg ( de kinband was niet vastgemaakt), kregen een zogenaamde alternatieve bon.

Kostbaar cadeau

Wognum, zondag 13 januari 2008.
Tijdens een surveillance met een onopvallende videoauto hebben agenten zondagmiddag een 18-jarige motorrijder uit Hillegom bekeurd omdat de man op de snelweg tegen het verkeer in reed. De man reed de agenten op de vluchtstrook op de A7 tegemoet. De beginnend bestuurder verklaarde te zijn omgekeerd omdat hij onderweg een cadeau had verloren. De motorrijder kreeg een boete van 400 euro wegens spookrijden. Op de Guisweg in Zaandijk, tegenover het politiebureau, zetten de agenten dezelfde middag een automobilist aan de kant omdat de man het rode licht had genegeerd. De man stond voor de videosurveillanten voor het rode verkeerslicht te wachten. Vervolgens wachtte de man niet tot het licht op groen sprong maar trok plotseling op en reed weg. De man verklaarde later dat hij de weg kwijt was.

Politie Zaanstreek-Waterland
Nieuwsberichten : maandag 14 januari 2007
Kabinet Korpsleiding
Samenstelling: Willem Melius
Sectie Communicatie Piket: Judith Spijker
E-mail : com@zaanstreek.politie.nl