Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

G-Afdeling Judovereniging Hashi wint sportaward

Deze jaarlijkse sportprijsuitreiking van de gemeente Rotterdam is voor de beste sportman, sportvrouw, sportploeg en sporttalent van het jaar. Maar ook voor beste Gehandicaptensportafdeling van het jaar.

Voor deze laatste categorie ging de award naar de G-afdeling van de IJsselmondse judovereniging Hashi.

Het bestuur van de deelgemeente IJsselmonde vindt judovereniging Hashi een terechte winnaar en feliciteert de vereniging met dit succes.

Hoe het begon
Zo'n tien jaar geleden was een judotrainer van de stichting Pameijer op zoek naar verenigingen die actief met gehandicapten wilden sporten. Judovereniging Hashi besloot toen een gehandicaptenafdeling op te richten. Er werd begonnen met een klein groepje. Inmiddels geven twee judoleraren les aan twintig G-judokas van alle leeftijden en diverse niveaus. De lessen worden op een speelse manier gegeven, waarbij plezier en vertrouwen voorop staan.
De G-judokas worden zoveel mogelijk geïntegreerd binnen de vereniging. Zo kan het gebeuren dat er G-judokas aan reguliere trainingen meedoen. Meer informatie over G-judo of judo in het algemeen is terug te vinden op: www.hashi.nl