Gemeente Castricum

Gemeente Castricum zoekt een ontwikkelaar voor Rijksweg

Welke partij kan ambitieus en efficiënt het project Rijksweg 59-61 realiseren?

De gemeente Castricum zoekt een partij die het project Rijksweg 59-61 binnen de in het Ruimtelijk Kader gestelde voorwaarden kan realiseren. Het project ligt midden in het dorp Limmen op een voormalige bedrijvenlocatie. Een slimme aanpak van de bodemsanering, het bouwrijp maken, de bouw van een (half)verdiepte parkeerkelder en van gebouwen maken het project een aanwinst voor Limmen.

Vrijstellingsprocedure

Op 7 juni 2007 heeft de gemeenteraad van Castricum het Ruimtelijk Kader voor de locatie Rijksweg 59-61 vastgesteld. Het Ruimtelijk Kader bestaat uit een Stedenbouwkundige Visie van Kuiper Compagnons en een Schetsplan van Akropolis architecten. Voor het plan moet nog een Ruimtelijke Onderbouwing worden opgesteld welke, samen met de bouwaanvraag, de basis vormt voor de vrijstellingsprocedure.

Onderbouwing

In de Ruimtelijke Onderbouwing worden diverse aspecten van het plan en plangebied nader onder de loep genomen: mogelijke archeologie, verkeerssituatie, beeldkwaliteit en landschappelijke inpassing, milieuzonering, geluidszonering en watertoets.

Grondprijs

Bij het ruimtelijk kader hoort een grondprijs van 3,7 miljoen euro (excl. BTW). Hierin zijn de kosten voor bouw- en woonrijp maken en sanering inbegrepen. De ontwikkelaar mag naast het voorstel op basis van de grondprijs een prijs bieden voor de grond indien zij ook deze werkzaamheden voor haar rekening neemt.

Selectie

Er is gekozen om de selectie in twee stappen uit te voeren. In eerste instantie kunnen alle geïnteresseerden zich in de 1e fase aanmelden en krijgen de inschrijvers een rangnummer op basis van selectiecriteria en wegingsfactoren. Het is dus zaak dat de partijen helder maken waarom de gemeente de grond aan hen moet verkopen. Tot 15 februari 2008 kunnen partijen kenbaar maken dat zij geïnteresseerd zijn en zich als ontwikkelaar melden. Op basis van de aanmeldingen wordt bepaald hoeveel partijen worden uitgenodigd om in de 2e fase mee te doen.

Criteria

Er wordt geselecteerd volgens de criteria:


- ervaring met inbreidingslocaties;


- ervaring met complexe projecten van deze schaal (referenties aanleveren);


- ervaring met projecten waar van bodemsanering sprake is;


- ervaring met duurzaam bouwen;


- ervaring met RO procedures;


- ervaring met open planprocessen.


- passend binnen Ruimtelijk Kader (Beeldkwaliteit);


- locale kennis.

Inschrijving

Indien u geïnteresseerd bent om het project te ontwikkelen kunt u zich aanmelden. Geef op basis van de selectiecriteria aan waarom u de juiste partij bent om het project te realiseren. Indien u als gegadigde één of meerdere criteria niet of niet volledig heeft beantwoord of de gevraagde gegevens niet heeft overgelegd, kan dat tot verdere uitsluiting van de procedure leiden.

Minimale eisen inschrijving


1. De aanmelding dient in de Nederlandse taal te geschieden.


2. De correspondentie- en bedrijfsgegevens dienen te worden aangeleverd.


3. Alle geldbedragen dienen te worden vermeld in Euro, exclusief BTW.


4. De aanmelding dient rechtsgeldig te worden ondertekend. Deze bevoegdheid dient te worden aangetoond, bij voorkeur door een uittreksel uit het handelsregister, dan wel door machtiging. Het bepaalde in dit lid geldt alleen ten aanzien van het als `origineel' in te dienen exemplaar.


5. De nummering van de bijlagen en verwijzingen dienen in overeenstemming te zijn met de aangegeven volgorde. In iedere bijlage dient duidelijk te worden aangegeven op welke vraag/paragraaf zij betrekking heeft.


6. De aanbestedende dienst behoudt zich het recht alle verstrekte gegevens op juistheid te controleren (eventueel ter plaatse) en de opgegeven referenties te benaderen.


7. De gegevens die gegadigde in het kader van de aanmelding overlegt, maken -ingeval de gegadigde wordt geselecteerd - integraal deel uit van diens in te dienen inschrijving/offerte.


8. De samenstelling van de zich aanmeldende combinatie kan in het vervolg van de procedure niet meer worden gewijzigd.

Sluitingsdatum

Stuur uw inschrijving vóór 15 februari 2008 naar:

Gemeente Castricum

Betreft: Inschrijving project Rijksweg 59-61

T.a.v. Marcel Levering

Postbus 1301 1900 BH Castricum

Plan van Aanpak

Op basis van de ingediende stukken krijgen de inschrijvers een rangnummer. Het rangnummer is het resultaat van een bespreking van de stukken door de kleine selectiecommissie. In de tweede fase wordt de geselecteerde kandidaten gevraagd een inhoudelijk aanbod te doen, waarna selectie plaats vindt op basis van gunningcriteria. Begin april 2008 kunnen zij hun werk presenteren en wordt vervolgens een selectie gemaakt. Kandidaten ontvangen schriftelijk bericht van de resultaten van de selectie. Voor een beschrijving van de selectie wordt verwezen naar het document, PvA selectie ontwikkelaar/ bouwer Rijksweg 59-61. Deze kunt u in pdf-formaat downloaden van de gemeentelijk website (www.castricum.nl via bestuurlijke informatie/projecten en plannen). Indien door gelijke eindscores meerdere gegadigden voor selectie in aanmerking komen, geeft loting onder toezicht van een notaris de doorslag.

Privaatrechtelijk

Het project betreft de privaatrechtelijke verkoop van grond door de gemeente. Indien er zich een kandidaat voorafgaande aan de procedure meldt die het project onder bestaande voorwaarden wil realiseren houdt de Gemeente Castricum het recht om de selectie af te breken.

Informatie

Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met: Projectleider Marcel Levering, tel. 0251-661177 Coördinator Team ROVV, dhr. J. Drenth tel. 0251-661164


-------------------------