Gemeente Epe


Wegwerkzaamheden Eperweg (N309) in 't Harde


De provincie Gelderland start op 14 januari 2008 met werkzaamheden aan de Eperweg (N309) in 't Harde, gemeente Elburg. Met deze maatregelen wil de provincie het gemakkelijker maken om de weg over te steken. Ook worden de ontsluiting van de omgeving, de doorstroming, de veiligheid en de leefbaarheid verbeterd. Naar verwachting zijn de werkzaamheden medio mei 2008 afgerond.

Om de overlast zo veel mogelijk te beperken, is de uitvoering opgedeeld in zeven fasen. De werkzaamheden beginnen bij de noordelijke komgrens tot aan de Wolkamerweg. Vervolgens wordt steeds een ander gedeelte afgesloten. Als laatste is het stuk onder de A28 tot aan de spoorwegovergang (inclusief de op- en afritten) aan de beurt. Gedurende alle fasen wordt er ook gewerkt aan de rotonde Energieweg; deze werkzaamheden starten al vóór 14 januari.

Verkeersmaatregelen
Tijdens de werkzaamheden is het weggedeelte waar gewerkt wordt steeds volledig afgesloten voor verkeer. De rotonde Energieweg krijgt een bypass, waardoor verkeer hier geen hinder ondervindt van de werkzaamheden. Aan fase 7, het stuk onder de A28, wordt alleen 's nachts gewerkt; overdag kan daar dus wel verkeer langs. Zijpaden, woningen en bedrijven blijven zo veel mogelijk bereikbaar. Hulpdiensten hebben tijdens het werk hun eigen routes. Doorgaand verkeer, bij voorbeeld van en naar Dronten, wordt zo veel mogelijk omgeleid. Eventuele omleidingsroutes staan ter plaatse met borden aangegeven.

Openbaar vervoer
Tijdens de werkzaamheden rijden de buurtbus van lijn 514 door 't Harde en de scholierenlijn 682 via aangepaste routes. Kijk voor meer informatie op de website van busmaatschappij Veolia (www.veolia-transport.nl) of bel de Veolia-klantenservice, telefoon (013) 549 99 19.

Informatiebijeenkomst

Woensdag 9 januari 2008 houdt de provincie een inloopbijeenkomst over de werkzaamheden aan de N309. Aanwonenden en belangstellenden zijn welkom van 17.00 - 19.00 uur in het Poshuis, De Munikenweg 58, in 't Harde.

Meer informatie
Op www.gelderland.nl/werkenaandeweg is informatie te vinden over de actuele stand van zaken. Op werkdagen kunt u ook contact opnemen met de provincie Gelderland, Jan van de Wouw, telefoon (026) 359 84 91 of Roberto Ovaa, telefoon (026) 359 92 50.