Politie Amsterdam-Amstelland



Verdachte aangehouden in zaak mevrouw Pieters-Van Schaagen / Almstraat Amsterdam (14/01/08)

Een rechercheteam van district Zuid heeft woensdag 9 januari een man aangehouden die ervan wordt verdacht mevrouw Pieters-Van Schaagen om het leven te hebben gebracht. Het slachtoffer werd op zaterdag 8 december 2007 levenloos in haar woning in de Almstraat aangetroffen. De 61-jarige verdachte is in verzekering is gesteld. De man is een bekende van het slachtoffer en was door haar binnengelaten. De verdachte werd bij een geldautomaat gefilmd door een bewakingscamera, toen hij de bankpas van het slachtoffer gebruikte.Maandagmiddag zal de man voor de rechter-commissaris worden geleid.

Op 8 december reageerde mevrouw Pieters- Van Schaagen, bewoonster van de Almstraat in de Amsterdamse Rivierenbuurt, niet op telefoontjes. Toen er iemand bij haar woning ging kijken, werd het levenloze lichaam van de vrouw aangetroffen. Ze bleek om het leven te zijn gebracht. De dag daarvoor werd ze nog in de buurt gezien. Onmiddellijk werd een rechercheteam geformeerd die onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam een uitgebreid onderzoek startte.

Specialisten van het team Forensische Opsporing stelden een uitgebreid technisch sporenonderzoek in terwijl rechercheurs de buurt ingingen op zoek naar informatie. In het Nederlands Forensisch Instituuut werd sectie verricht waarbij de patholoog anatoom een onnatuurlijke dood constateerde. Vastgesteld werd dat zij met fysiek geweld om het leven was gebracht. Het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV-Noord Holland heeft afgelopen week deze ernstige zaak in de uitzending gehad.

Hieronder het persbericht van zaterdag acht december 2007 Bejaarde vrouw dood aangetroffen in woning / Almstraat Vanochtend is in een woning aan de Almstraat het stoffelijk overschot aangetroffen van de bejaarde bewoonster. Omdat een misdrijf niet wordt uitgesloten hebben rechercheurs van Bureau Opsporing van district Zuid de zaak in onderzoek.