Time : 12:23:00
Date : 14 January 2008
Sender Name: Walibi

WALIBI & AQUALIBI ZOEKEN 800 WERKNEMERS

Waver, 14 januari 2008 - Walibi Belgium en Aqualibi gaan in januari en februari op zoek naar ruim 800 werknemers om van eind maart tot begin november meer dan 1 miljoen bezoekers te ontvangen.

Vorig jaar wijzigde Walibi haar recruteringsmethode door enkel nog te recruteren via de website. Door het overdonderende succes - Walibi ontving meer dan 7000 kandidaturen - is er besloten om op deze weg verder te gaan.

Geïnteresseerde kandidaten kunnen meteen online solliciteren via de website www.walibi.be .

Meer dan 20 verschillende functies

Er zijn meer dan 20 verschillende functies in het park, gaande van parkingwachter en horecamedewerker tot functies in de animatie en verkoop. Ook het tropisch zwemparadijs Aqualibi, dat het hele jaar door recruteert, komt aan bod. Dit jaar doet Walibi voor het eerst ook een oproep verschillende belgische toneelscholen om de animatie afdeling te versterken met creatieve animatoren. Medewerkers die graag hun management skills willen ontwikkelen of uitbreiden kunnen aan de slag als team supervisor in één van de vele verkooppunten.

450 seizoensarbeiders en 350 studenten

Om het seizoen te starten zijn er een 350-tal medewerkers nodig. Dit aantal wordt uitgebreid vanaf juni wanneer het park 7 dagen op 7 open is en bereikt een hoogtepunt in de zomer wanneer er ruim 800 medewerkers tewerkgesteld zijn. Ook de seizoensarbeiders van de voorbije jaren worden gecontacteerd om met hun ervaring de nieuwe medewerkers te begeleiden. Prioriteit zal worden gegeven aan meertalige kandidaten aangezien de bezoekers van Walibi van alle hoeken van België komen. Walibi is makkelijk te bereiken dankzij het station van Bierges dat aan het park grenst. Daarenboven ligt het park op slechts 20 km van de Brusselse ring waardoor het park makkelijk toegankelijk is voor werknemers uit de verschillende hoeken van het land.

Belangrijke werkgever in de regio

Walibi en Aqualibi zijn op regionaal niveau de grootste werkgever en bieden aan honderden personen de mogelijkheid om ofwel een eerste beroepservaring op te doen, ofwel zich opnieuw te oriënteren of verder te diversifiëren. Het is tevens een uitgelezen kans om hun klantvriendelijkheid te ontwikkelen en de talenkennis uit te breiden. Meertaligheid is voor Walibi een must zodat de vele bezoekers in hun eigen taal kunnen geholpen worden.

Opleidingsprogramma

Dit jaar heeft het park in samenwerking met CDC Toerisme en de VDAB, een opleiding van 3 dagen voorzien bestemd voor de toekomstige seizoensmedewerkers. Deze opleiding zal door deskundigen van de toeristenwereld gegeven worden en heeft als doel de vakbekwaamheid van de sector te verhogen.

De opleiding zal spelenderwijs theoretische concepten uitleggen, afgewisseld met rollenspellen.

Iedere medewerker ontvangt vervolgens een specifieke opleiding voor de functie die hij of zij zal uitoefenen. Deze opleiding wordt door het leidinggevend personeel gegeven.

Teneinde de integratie van de nieuwe medewerkers te vergemakkelijken, heeft Walibi een modelproject van peterschap gecreëerd. De talrijke seizoenmedewerkers die in het verleden reeds in het park gewerkt hebben, zullen van dichtbij de nieuwe medewerkers volgen en coachen.

De recruteringscampagne loopt nog tot midden maart 2008. Kandidaten die geïnteresseerd zijn in een job bij Walibi of Aqualibi, kunnen surfen naar www.walibi.be

# BERICHT AAN DE MEDIA #
Voor meer informatie, contacteer Marcel Schonenberg, marcel.schonenberg@cda-parks.com,
010/42.15.02

URL: http://www.walibi.be

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR