Persbericht

Nieuw frequentiebeleid maakt FM transmitter legaal in Nederland

~ Nederland volgt rest Europa in regelgeving om eigen muziek via vrije FM frequenties af te spelen ~

Houten, 14 januari, 2008 Gebruik van FM transmitters is voortaan ook in ons land officieel toegestaan. In navolging van vele Europese landen, waaronder Duitsland, Groot-Brittannië en België is nu ook in Nederland de regelgeving met betrekking tot deze zogenaamde Short Range Devices aangepast. Een FM transmitter speelt muziek af van een MP3-speler over een vrije FM frequentie. De apparaatjes werden al enige tijd gedoogd en verkocht, maar nu zijn zij overal in Nederland legaal te gebruiken.

Van alle FM transmitters waren alleen de modulators toegelaten die het signaal doorgaven via een vaste kabelverbinding op de antenne-ingang (met splitter), of de Qubit-sound mute (ook voor PDA's). Voor iedere andere FM transmitter had men een vergunning nodig.

Ondanks de illegaliteit van deze transmitters werden de zendertjes al wel in verschillende winkels verkocht. De verpakkingen van deze apparatuur waren voorzien van waarschuwingen over de strafbaarheid van het gebruik van de transmitters. Ondanks het gedoogbeleid waren vooruitstrevende muziekliefhebbers flink de pineut wanneer zij door minder barmhartige dienders betrapt werden. In Europa zijn boetes uitgeschreven die opliepen tot wel 1100 euro. Daarnaast bestond er het risico voor te moeten komen met eventueel een strafblad als gevolg. Een behoorlijke prijs voor het beluisteren van je favoriete muziek tijdens bijvoorbeeld een lange reis.

Met de gewijzigde wetgeving is een vergunning niet meer nodig. Iedereen kan van nu af aan probleem- en zorgeloos zijn lievelingsmuziek afspelen over elke vrije FM frequentie. Het maakt niet uit of dit is vanaf een iPod, MP3-spelers of mobiele telefoons met MP3-functie.

Kensington, toonaangevend fabrikant van mobiele computeroplossingen, heeft al enige tijd een assortiment FM transmitters op de markt. Het bedrijf biedt in zijn LiquidFM-lijn verschillende vooruitstrevende transmitters om muziek van de MP3-speler via een FM frequentie af te spelen. Dit kan zowel thuis over de stereo als in de auto. In de auto wordt de FM transmitter eenvoudig aangesloten via de sigarettenaansteker.

De adviesprijzen van de FM transmitters van Kensington variëren van 29,99 euro tot 99,99 euro.

Bezoek voor meer informatie http://www.kensington.com

(357 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Kensington
Kensington is wereldwijd marktleider op het gebied van mobiele computeroplossingen. In ieder product is innovatie, creativiteit en betrouwbaarheid terug te vinden, variërend van voedingsadapters voor mobiele apparatuur tot notebookbeveiliging en van iPod-accessoires tot ergnomische notebooktassen. Kensington biedt meer dan 300 praktische en eenvoudig te gebruiken accessoires voor gebruik op kantoor, thuis en onderweg.

Het hoofdkantoor van Kensington Europe is gevestigd in Aylesbury, Engeland. Het Benelux kantoor bevindt zich in Houten. Kensington Computer Products Group is de technologische divisie van ACCO Brands, Inc. Bezoek voor meer informatie de Kensington website: http://www.kensington.com

Voor meer informatie, fotomateriaal of test exemplaren kunt u contact opnemen met Ilona de Bok of Renate van der Wal van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: + 31 (0) 40 235 46 00 Fax: + 31 (0) 40 235 46 01 E-mail: ilonadb / renatew@lewispr.com Web: http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Kensington kunt u contact opnemen met Julie Vrij van Kensington: Tel: + 31 (0) 30 634 60 55
E-mail: julie.vrij@kensington.com

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com