Ingezonden persbericht




Published: 07:58 14.01.2008 GMT+1 /HUGIN /Source: OncoMethylome Sciences /BXS: ONCOB /ISIN: BE0003844611

OncoMethylome Sciences nv neemt licentie op verscheidene sleuteltechnologieën van Epigenomics AG

Luik (België) en Berlijn (Duitsland) - 14 januari 2008, 8:00 MET - OncoMethylome Sciences nv (Euronext Brussel: ONCOB, Euronext Amsterdam: ONCOA) en Epigenomics AG (Frankfurt, Prime Standard: ECX) maakten vandaag bekend dat zij een ruime technologie-licentieovereenkomst hebben gesloten. Op grond van deze overeenkomst verwerft OncoMethylome wereldwijd niet-exclusieve rechten op verscheidene gepatenteerde sleuteltechnologieën van Epigenomics, zoals de MethyLight portefeuille voor de kwantitatieve en sensitieve detectie van DNA methylatie, met het oog op de ontwikkeling en commercialisering van producten op het vlak van in-vitrodiagnostiek. Verder verwierf OncoMethylome rechten op de HeavyMethyl® technologie, en op bepaalde op micro-array gebaseerde technologieën voor DNA methylatie-analyse. In ruil voor deze licenties ontvangt Epigenomics een upfront betaling en komt het in aanmerking voor royalty's die zullen moeten worden betaald bij elke eventuele commerciële exploitatie van de technologieën door OncoMethylome en eender welke van zijn partners aan wie een sublicentie voor deze technologie zou worden verleend. Beide bedrijven blijven onafhankelijk hun eigen producten ontwikkelen en er werden geen licenties verleend voor biomerkers.

Er werden geen nadere details noch financiële gegevens in verband met de overeenkomst bekendgemaakt.

"Via deze strategische en ruime technologie-licentieovereenkomst met OncoMethylome, nu de eerste diagnostische tests op basis van de DNA methylatie-technologie weldra op de markt zullen verschijnen, hebben de bedrijven een belangrijke stap gezet in de richting van een uniforme norm in de sector van DNA methylatie-detectie", verklaarde Dr. Kurt Berlin, Chief Scientific Officer van Epigenomics.

"Deze overeenkomst versterkt onze ruime portefeuille van technologieën op het vlak van methylatie en verleent ons de flexibiliteit om de beste producten te ontwikkelen voor een bredere waaier van laboratoriumuitrustingen", voegde Dr. Jim DiGuiseppi, Chief Technology Officer van OncoMethylome eraan toe. "We verwachten dat deze overeenkomst de aanvaarding van methylatie-producten voor routinegebruik in laboratoria zal versnellen."

Over OncoMethylome Sciences
OncoMethylome Sciences (Euronext Brussel: ONCOB; Euronext Amsterdam: ONCOA) is een bedrijf actief in moleculaire diagnostiek, dat genmethylatietests ontwikkelt om artsen te helpen bij de doeltreffende opsporing en behandeling van kanker. Meer specifiek zijn de tests van het bedrijf ontworpen om artsen te helpen bij (i) de nauwkeurige opsporing van kanker in een vroege ontwikkelingsfase, (ii) het voorspellen van de respons van de patiënt op de behandeling met geneesmiddelen en (iii) het voorspellen van de kans dat de kanker terugkeert.

OncoMethylome bezit een brede productontwikkelingspijplijn bestaande uit tien producten en een stevig palmares op het vlak van partnerships. Het bedrijf werkt samen met grote internationale onderzoekscentra voor moleculaire oncologie, zoals de Johns Hopkins University, en heeft een aantal commerciële en samenwerkingspartnerships met Veridex LLC, een bedrijf van Johnson & Johnson, Schering-Plough Corp., GlaxoSmithKline Biologicals, Abbott, de afdeling BioScience van Millipore Corporation en EXACT Sciences Corp. De producten van OncoMethylome zijn gebaseerd op de methylatietechnologie, een uitvinding van Johns Hopkins University (VS).

OncoMethylome werd opgericht in januari 2003 en heeft vestigingen in Luik en Leuven (België), in Durham (USA, NC) en in Amsterdam (Nederland).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Lucija Turcinov
Tel. +32-479-801-902
Lucija.Turcinov@oncomethylome.com Of bezoek: www.oncomethylome.com