Ingezonden persbericht


ConQuaestor groeit met 31% in 2007

Utrecht, 14 januari 2008 - Financiële dienstverlener ConQuaestor heeft in 2007 een omzet gerealiseerd van E 60 M. Dat is 31% meer dan in het jaar daarvoor en ligt in de lijn van de twee voorafgaande jaren toen de groei ook boven de 30% uitviel. Ook het aantal personeelsleden steeg van 480 naar 600.

ConQuaestor ondersteunt grotere organisaties in profit en non-profit sectoren op het gebied van financiën en bedrijfsvoering. De kernactiviteiten zijn Consultancy, Finance Professionals, Interim-Management en Outsourcing.

Resultaten van de afzonderlijke divisies

ConQuaestor Consulting
Alle activiteiten zijn gegroeid in 2007, maar de sterkste groei vond plaats bij Consultancy. In 2004 was Consultancy goed voor ongeveer 20% van de omzet en nu is dat ruim 35%, waardoor er meer evenwicht is tussen de verschillende groepen. Dit geeft aan dat ConQuaestor een meer strategische partner is voor haar klanten. De opdrachten betreffen zowel de planning als implementatie van verbeteringen in de financiële bedrijfsvoering en de daarbij behorende ict.

ConQuaestor Finance Professionals
De groep Interim Finance Professionals behoort tot de grootste spelers in Nederland en heeft een stabiele groei gekend. Het afgelopen jaar was er in deze groep veel meer vraag dan aanbod. De arbeidsmarkt was hierbij de beperkende factor. Bestuursvoorzitter Martijn Kamermans: "De verleiding is groot om de kwaliteitsstandaard te verlagen om daarmee meer te kunnen aanbieden. Wij doen dat bewust niet omdat de lange termijn relatie met onze klanten centraal staat. We blijven streng in de selectie anders verliezen we ons kwaliteitsprofiel."

ConQuaestor Interim Management
Ook deze groep heeft een stabiele groei gehad. De markt voor IM-diensten is in het tweede halfjaar van 2007 verder aangetrokken en ConQuaestor heeft daarvan weten te profiteren. Wij verwachten dat de groei in 2008 verder zal doorzetten.

ConQuaestor Outsourcing
Deze divisie heeft een sterke ontwikkeling doorgemaakt in 2007 en heeft een aantal interessante opdrachten verworven. De focus ligt hier op overheden en bedrijven die hun administratieve en financiële processen binnen Nederland willen uitbesteden. Daarmee is de besparing op kosten iets minder dan bij een buitenlands traject, maar de kwaliteit is hoger en de overgang eenvoudiger en goedkoper, vaak met behoud van banen. ConQuaestor heeft, in tegenstelling tot veel andere aanbieders, gekozen voor deze nationale outsourcing met daarbinnen een profiel van kwaliteit.

Bestuursvoorzitter Martijn Kamermans: "We zijn uitermate tevreden met de ontwikkelingen in 2007. We groeiden sneller dan de markt, vooral doordat wij goede mensen aan ons hebben weten te binden, die bij ons de vrijheid en ruimte krijgen om zelf te ondernemen. Bovendien zijn we een partnership, waardoor het een bedrijf van, voor en door professionals is. We zijn er trots op dat we dit jaar zeven nieuwe partners konden benoemen. Voor 2008 gaan we uit van circa 25% groei. We denken dat we niet veel sneller moeten groeien, omdat we anders het risico lopen dat we de sociale cohesie verliezen of de kwaliteit vermindert. De arbeidsmarkt is wel lastig, maar het lukte ons steeds om jaarlijks meer dan 150 goede professionals binnen te halen. Ook in 2008 willen we een dergelijk aantal nieuwe collega's verwelkomen."


---

Voor vragen en beeldmateriaal - Nicolaas Weeda, Secretaris van de Vennootschap: nicolaas.weeda@conquaestor.nl of gsm: 06 102 30 279

ConQuaestor (www.conquaestor.nl) biedt organisaties oplossingen voor strategische en operationele vraagstukken op het gebied van finance. Circa 600 professionals werken aan financiële, bedrijfseconomische en administratieve projecten en processen om de bedrijfsvoering van opdrachtgevers te verbeteren.


---- --