Ingezonden persbericht


Nederlands-Duitse Businessclub Kleve: het jaar 2008

Optimistische start in een sportief jaar

Bestaande contacten intensiveren, nieuwe contacten leggen en attractieve, grensoverschrijdende netwerkbijeenkomsten organiseren: De Nederlands-Duitse Businesssclub Kleve biedt zijn inmiddels meer dan honderd leden net als het afgelopen jaar weer een ambitieus programma aan. De waardering die de maandelijkse bijeenkomsten onder de Nederlandse en Duitse leden 2007 hebben genoten, bewijst volgens Freddy Heinzel, voorzitter van de Businessclub, de groeiende interesse die ondernemers uit het euregio-gebied inmiddels voor zakendoen in het buurland aan de dag leggen. "Ook zijn wij blij dat we weer een aantal nieuwe leden hebben kunnen werven", zei Heinzel tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie van de Businessclub.

In zijn terugblik op het afgelopen jaar liet de voorzitter de laatste twaalf ledenbijeenkomsten nog eens de revue passeren. Op 5 februari bijvoorbeeld berichtte de correspondent van de Westdeutsche Rundfunk, Ludger Kazmierczak, over de Nederlands-Duitse betrekkingen vanuit journalistiek oogpunt. Op 5 maart was René van Diessen, destijds gedeputeerde voor economische zaken, milieu en toerisme van de provincie Gelderland, te gast in Kleve en informeerde een zestigtal belangstellende toehoorders over samenwerkingsverbanden tussen Duitse en Nederlandse ondernemingen. En op 5 november sprak de voormalige consul- generaal van Nederland in Düsseldorf, Jan Giesen, over lobbyen als het "actief creëren van kansen daar waar mensen bij elkaar komen".

Ook in het zojuist begonnen jaar 2008 stelt de Nederlands-Duitse Businessclub Kleve aan het begin van zijn bijeenkomstenreeks een prominent spreker voor: Op 3 maart spreekt Thom de Graaf, burgemeester van Nijmegen en in deze hoedanigheid raadsvoorzitter van de Euregio Rijn-Waal, over ontwikkelingen en perspectieven van grensoverschrijdende samenwerking. Het motto van de activiteiten van de Businessclub in de eerste helft van dit jaar zou "sportief netwerken" kunnen luiden: Voor 31 mei is in het stadion van de 1. FC Kleve als happening een internationaal voetbaltoernooi in de planning, waaraan Duitse en Nederlandse businessclubs uit de regio gaan deelnemen. Enkele dagen later staat er met het oog op het EK voetbal in Zwitserland en Oostenrijk een bijeenkomst op het programma met als titel: "Nederland en Duitsland naar het EK - wie gaat deze keer met de eer strijken?"

Een belangrijke plaats nemen voor de Nederlands-Duitse Businessclub Kleve grensoverschrijdende netwerkbijeenkomsten in. Net als verleden jaar vindt er in augustus 2008 in Kleve een "Euregionale manifestatie voor ondernemers en overheden" plaats en een maand later een Duits- Nederlandse netwerkbijeenkomst op Maria Roepaan in Ottersum. Bovendien ondersteunt de Businessclub Kleve sinds afgelopen herfst het zogenaamde "Portaalproject". Deze reeks, die tot april van het komende jaar 20 bijeenkomsten telt, moet het voor het midden- en kleinbedrijf makkelijker maken de sprong over de grens te wagen en zaken te doen met de buren. Het "Portaalproject" (www.portaalproject.eu) wordt georganiseerd en financieel ondersteund door het EU-programma Interreg IIIa, het Ministerie van Economische Zaken in Den Haag, het Wirtschaftsministerium van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen en door de provincie Gelderland. Het idee is dat er met behulp van zulke initiatieven een krachtig regionaal en grensoverschrijdend economisch netwerk ontstaat. Hieraan wil de Nederlands-Duitse Businessclub Kleve graag zijn bijdrage leveren, vertelde de voorzitter tijdens de nieuwjaarsborrel. "Er bestaat veel vraag naar contacten en informatie", zei Freddy Heinzel. En volgens hem biedt de Businessclub Kleve het passende platform om aan zulke wensen tegemoet te komen.

Nederlands-Duitse Businessclub Kleve
Website: www.denis.org
Kontaktperson: José de Baan,
E-Mail: businessclub@denis.org

Siemensstraße 31
D-47533 Kleve
Amtsgericht Kleve HRA: 3055
Tel: 0049-2821-7757-0
Fax: 0049-2821-7757-75
Website: www.nedex.de
E-mail: nedex@nedex.de




---- --