Politie Friesland

Politieberichten van maandag 14 januari

Fryslân, 14-01-2008 o Politieberichten van zondag 13 januari 11.00 uur t/m maandag 14 januari 07.00 uur.

Leeuwarden: politie zoekt vernieler
De politie zoekt een man, die wordt verdacht van vernieling van een auto op de Monnikemuurstraat. Zondagmiddag omstreeks 17.15 uur zag een getuige dat een man dicht langs een geparkeerde auto liep en hoorde een krassend geluid. Toen de getuige bij de auto keek, zaten er enkele diepe krassen in. De getuige volgde de man tot aan diens woning en belde de politie. De politie kwam even later met een machtiging om de woning binnen te mogen gaan, maar de man bleek al verdwenen te zijn. De politie weet vrijwel zeker om wie het gaat. Het is voor de derde keer binnen korte tijd dat deze auto werd vernield. Eerder werden al banden lek gestoken en een spiegel vernield.

Koufurderrige: politie houdt inbrekers op heterdaad aan
De politie heeft zondagavond twee mannen uit Sneek, 38 en 42 jaar, op heterdaad aangehouden bij een inbraak in een boerderij, een woning, in Koufurderrige. Omstreeks middernacht kwam de politie naar aanleiding van een tip ter plaatse. Er bleek inderdaad ingebroken te zijn en de daders bevonden zich nog in het pand. Een politiehond doorzocht het pand en vond de twee verdachten, die zich in de schuur en de woning hadden verstopt. Beide verdachten zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: drie bedrijfsinbraken
De politie stelt een onderzoek in naar inbraken in drie bedrijven in de nacht van zondag op maandag. Van een pand aan de Lorentzkade werd een ruit vernield, waarna men naar binnen ging. Hier werd een beeldscherm van een navigatiesysteem gestolen. Ook bij twee bedrijfspanden aan de Zwettestraat kwam men binnen na het inslaan van een ruit. Bij het ene bedrijf wordt voor zover bekend niets vermist. Bij het andere bedrijf is een kassalade, overigens zonder inhoud, meegenomen.