Ingezonden persbericht


Persbericht

Virtual Affairs realiseert www.ditzo.nl

Amsterdam, 14 januari 2008

Met een landelijke tv campagne, abri's langs de weg en de oprichting van nepverzekeraar Datzo, is Ditzo gelanceerd. Ditzo, de nieuwe internetverzekeraar van Fortis, is gericht op de consumentenmarkt. Met Ditzo wil Fortis in 2010 een kwart van zijn verzekeringen afsluiten en een top 3-speler worden in afsluiten van particuliere schadeverzekeringen via het internet.

De grote onvrede en wantrouwen over de dienstverlening van verzekeraars en banken heeft Ditzo ertoe gebracht om de klantbehoefte centraal te stellen. Fatsoenlijk verzekeren zonder zich te verschuilen achter kleine letters, regels en disclaimers. Virtual Affairs heeft samen met Ditzo het concept ontwikkeld dat aansluit bij deze klantbehoefte. Virtual Affairs heeft hierbij haar expertise op het gebied van e-business, eindklantgedrag en verzekeringen ingezet.

Naast vormgeving en interactie van de website heeft Virtual Affairs de e-business applicatie van Ditzo ontwikkeld. Klanten van Ditzo kunnen via www.ditzo.nl volledig online onder meer hun autoverzekering afsluiten. Op https://www.ditzo.nl/nl/Mijn-Ditzo/Mijn-ditzo/ worden schades afgehandeld en kunnen polissen 24/7 worden gewijzigd.

Om dit mogelijk te maken zijn real time integraties gerealiseerd met een veelheid van back office systemen. Deze integratie zorgt voor een ware efficiƫntieslag binnen Ditzo. Het geheel online afsluiten van verzekeringen zonder tussenpersonen is snel en eenvoudig te realiseren voor de consument en is zeer flexibel te beheren.

De autoverzekering is de eerste uit een serie verzekeringsproducten waarmee Ditzo zich definitief wil vestigen binnen de verzekeringsmarkt. In de nabije toekomst worden ook woonhuis- , inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen aangeboden. In 2008 maken reisverzekeringen, rechtsbijstandverzekeringen en hypotheken het portfolio van Ditzo compleet. Virtual Affairs is uiteraard ook hierbij nauw betrokken.

jtichelman@virtual-affairs.com +31 (0)20 34 20 033
www.virtual-affairs.com
Paasheuvelweg 3
1105 BE Amsterdam
KvK Amsterdam 34144976
BTW nummer NL-8150.17.753.B.01


---- --