Ingezonden persbericht


LaCie introduceert nieuwe Rugged harde schijf en Little Disk met 320GB

Amsterdam, 14 januari 2008 - LaCie introduceert twee nieuwe draagbare harde schijven met 320GB*. De Rugged harde schijf is ontworpen door Neil Poulton. De nieuwe 2,5-inch Little Disk is ontworpen door Sam Hecht. Beide harde schijven zijn ideaal voor het back-uppen van gegevens en bieden eenvoudige dataoverdracht tussen computers. De 2,5-inch Little Disk is verkrijgbaar met een USB 2.0-poort of een USB 2.0- en FireWire 400-poort. De Rugged is verkrijgbaar met een USB 2.0-aansluiting of met een USB 2.0-, FireWire 400- en FireWire 800-aansluiting voor een nog snellere dataoverdracht.

Dankzij hun plug-&-play-mogelijkheid zijn de schijven eenvoudig aan te sluiten op de USB- of FireWire-poort van elke laptop of desktop. Zo zijn alle soorten digitale media, zoals muziek, foto's en documenten, eenvoudig mobiel op te slaan. De Rugged en de 2,5-inch Little Disk bieden de grootste capaciteit die momenteel beschikbaar is voor draagbare stations met één schijf, zonder dat er een AC-adaptor** nodig is.

"Mensen reizen tegenwoordig steeds meer en hebben extra ruimte nodig om hun gegevens op te slaan en te delen. Een paar jaar geleden was de maximumcapaciteit voor een standaard 2,5-inch harde schijf niet meer dan 80GB", zegt Ward Bauwens, area manager Benelux bij LaCie. "Nu biedt LaCie vier keer deze capaciteit. Door de capaciteit van onze populaire producten te verhogen, blijft LaCie vooroplopen als het gaat om technologieën en capaciteit."

De LaCie Rugged is een stevige en snelle draagbare harde schijf voor mensen die veel onderweg zijn. Door zijn unieke aluminium omhulsel en de rubberen rand beschermt de schijf data tegen valpartijen.

De Little Disk heeft een stijlvol, glanzend en compact design. De schijf wordt geleverd met een verwijderbare beschermkap en een geïntegreerde, uitrolbare USB-kabel. Zo kan de gebruiker de kabel nooit verliezen of vergeten. De Little Disk is duurzaam en uiterst licht. Met de gebundelde synchronisatiesoftware hebben gebruikers toegang tot bestanden, e-mail (Microsoft Outlook) en persoonlijke instellingen. Met de software zijn instellingen eenvoudig te wijzigen en worden geüpdatet gegevens gesynchroniseerd met de hostcomputer.

De 320GB Rugged en de 2,5-inch Little Disk kunnen tot 400 films, 72.000 muziekbestanden of 288.000 foto's opslaan.

Beschikbaarheid

De LaCie Rugged en de 2,5-inch Little Disk met 320GB zijn vanaf eind januari 2008 rechtstreeks bij LaCie en via het dealernetwerk van LaCie verkrijgbaar.

Prijzen (inclusief btw)

320GB Little Disk USB2.0 ¤ 199,00

320GB Little Disk USB2.0 + FireWire 400 ¤ 219,00

320GB Rugged Disk USB2.0 ¤ 199,00

320GB Rugged Disk USB2.0 + FireWire 400 + FireWire 800 ¤ 239,00

De Rugged- en Little Disk-modellen met een capaciteit van 80GB tot 320GB zijn momenteel verkrijgbaar vanaf ¤ 79,00 (incl. btw). Voor meer productinformatie: www.lacie.com.

Over Sam Hecht

Sam Hecht is een gerenommeerde industrieel ontwerper die in Engeland woont en werkt. Hij heeft Industrieel Ontwerp gestudeerd aan de Royal College of Art in Londen. In 2002 richtte hij samen met zijn partner Kim Colin Industrial Facility op. Hecht heeft ontwerpen gemaakt voor onder meer Epson, Droog, Established & Sons en Panasonic. Hij is ook de huisontwerper van Muji Japan. Meer informatie over Sam Hecht en Industrial Facility vindt u op www.industrialfacility.co.uk.

Over Neil Poulton

Neil Poulton is geboren in Thurso, Schotland. Hij is afgestudeerd in Industrieel Ontwerp aan de Universiteit van Edinburgh en de Milan Domus Academy. Poulton viel voor het eerst op in 1989 als de ontwerper van de 'ageing pens'. Deze pennen zijn gemaakt van 'levend' plastic dat door gebruik verandert van kleur en vorm. Tegenwoordig ontwerpt en ontwikkelt Neil Poulton producten voor internationale klanten als LaCie en Artemide. Sinds 1991 woont en werkt Poulton in Parijs. www.neilpoulton.com

Over LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431).